Dollaren forblir lav i årene fremover

Vil holde seg på dagens kurs, spår sjeføkonom.

GUNSTIG DOLLAR LENGE: Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen tror dollar-kursen vil holde seg på dagens lave nivå i et par år fremover. Foto: First Securities
GUNSTIG DOLLAR LENGE: Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen tror dollar-kursen vil holde seg på dagens lave nivå i et par år fremover. Foto: First Securities Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USA sliter med store økonomiske problemer, og før helgen ble landets kredittverdighet nedgradert. Likevel er det ikke sannsynlig at dollaren blir svakere enn den allerede er i forhold til den sterke, norske krona.

Derimot kan man forvente at den allerede gunstige dollarkursen vedvarer en god stund fremover, spår sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities.

- Det er ikke noe nytt at USA sliter, og dollaren har allerede falt. De økonomiske problemene USA opplever, vil gjøre at dollaren forblir svak en god stund fremover - USA trenger en lav dollar, sier Andreassen.

Vil ikke gå opp

Etter Andreassens spådommer å dømme er det dermed ikke hast med å booke USA-reisen for å sikre billigferien.

- Jeg tror dollaren vil holde seg svak i et par år fremover, men vi vil nok ikke se en like svak dollar nå som i forkant av finanskrisen, da den var nede på fem blank. Derimot vil den holde seg et sted mellom 5,20 og 5,80 i årene fremover, tror Andreassen.

I juli lå kursen i gjennomsnitt på 5,45 kroner per USD, ifølge tall fra Norges Bank. Deres ferske kursoppdatering viser at 1 dollar i dag koster 5,46 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer