Dollarparadiset

Nordmenn kan ta frem dollargliset i disse dager. Med valutakurs som avkrever oss kun rundt syv kroner per USD er det gode tider for en USA-ferie, og siden det fortsatt er vinter velger vi oss Colorado.

Publisert
Sist oppdatert
Afterskifavoritten?
Afterskifavoritten? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Vi så Aspen, Colorado i filmen Dumb & Dumber, der Jim Carrey og Jeff Daniels putrer iskalde til fjells på en mikroskopisk moped i jakten på Lauren Hollys filmfigur, eieren av en koffert full av penger. Helt siden vi så denne - av mange elskede og like mange hatede - komedien i 1994, har vi lurt på om alle amerikanere i Aspen bor i gedigne tømmerslott med panoramavinduer og luksuslodger med himmelsenger. Nå vet vi ...

 • Se våre bilder fra Aspen og Rocky Mountains

 • Heis i Aspen.
  Heis i Aspen. Vis mer


  Aspen - tøffest i Rockies?

  Fjellene i Aspen er regnet for å tilby noen av de tøffeste bakkene i Rocky Mountains, men det betyr ikke at du trenger være ekspert for å kjøre her. De fleste nordmenn vil nok greie seg godt i disse løypene. Stedet har også rykte på seg for å være et av de beste skistedene i Nord-Amerika, og figurerer som regel på lister sammen med Vail, områdene rundt Lake Tahoe og Whistler i Canada.

  Penger, penger ...

  Dessuten er Aspen en av pengefolkets store lekeplasser. I fjellsidene popper det frem den ene arkitekttegnede trekassen etter den andre til astronomiske priser. Vi kommer for eksempel over et prospekt på en "hytte" i Aspen. Prisen? Hold deg fast! 116 millioner kroner. Og lokalkjente forteller om ettromsleiligheter som annonseres med beliggenhet "nær Aspen" og til priser omkring to millioner norske kroner. Problemet er da at nær Aspen faktisk betyr halvannen time i bil ...

  Arkitekturen er forøvrig å regne som et lite forbilde. Det brukes lokale materialer som treverk, torv og stein, og byggverkene er forsøksvis plassert hensynsfullt i terrenget. Men vi kan regne med at strømforbruk, kloakkanlegg og veier krever sitt av området likevel.

  Rød farge

  Colorado betyr rød farge, og kommer fra fargen på fjellene, som du vil se på noen av bildene. Statens hovedstad Denver, har omkring 300 soldager i året, men når det en sjelden gang regner farges Colorado River rød av slam fra fjellene.

  Glenwood Springs lokker med lavere priser enn Aspen, og varme kilder for støle fjellemmer.
  Glenwood Springs lokker med lavere priser enn Aspen, og varme kilder for støle fjellemmer. Vis mer


  Snø og Rocky Mountains er for mange grunn god nok til å reise hit. Men for den med vinterskrekk finnes alternative reisemål. I Glenwood Springs, en times vei fra Aspen, ligger det gamle luksushotellet Hotel Colorado. Det ble bygget her i 1875 på grunn av områdets varme kilder, og selv i dag kan du nyte varme bad her, slik Buffalo Bill gjorde det i tidligere tider. Glenwood er også et langt billigere sted å oppholde seg, handle og spise. Og det er skimuligheter også her.

  I billandet USA er det greit å velge transportform.
  I billandet USA er det greit å velge transportform. Vis mer


  Billandet

  For å ta deg frem til Aspen er det naturlig å velge bil. Aspen og Glenwood Springs ligger omkring fire timers kjøring fra flyplassen i Denver. Veiene er brede og romslige, og vi ser tydelig at vi er i billandet USA. Underveis kan du nyte store panoramaer med Rocky Mountains som ramme. Ville dyr er også vanlig å få et glimt av, fra små gnagere til større hjortedyr.

  Eksterne lenker:

 • Mer om Aspen som skisted

 • Hotel Colorado
 • Se våre bilder fra Aspen og Rocky Mountains

  Snart snøfritt?

  En klimarapport fra FNs miljøprogram viser forøvrig at skisteder i Nord-Amerika er av dem som står i fare for å miste snøen om klimautviklingen fortsetter i samme tempo som i dag.

 • Test deg selv: Finn ut om du er best i bakken eller baren
 • Det er DinSides Bjørn Eirik Loftås som har besøkt Colorado, og tatt bildene i artikkelen.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer