Dollarparadiset

Nordmenn kan ta frem dollargliset i disse dager. Med valutakurs som avkrever oss kun rundt syv kroner per USD er det gode tider for en USA-ferie, og siden det fortsatt er vinter velger vi oss Colorado.

Publisert
Sist oppdatert

Vi så Aspen, Colorado i filmen Dumb & Dumber, der Jim Carrey og Jeff Daniels putrer iskalde til fjells på en mikroskopisk moped i jakten på Lauren Hollys filmfigur, eieren av en koffert full av penger. Helt siden vi så denne - av mange elskede og like mange hatede - komedien i 1994, har vi lurt på om alle amerikanere i Aspen bor i gedigne tømmerslott med panoramavinduer og luksuslodger med himmelsenger. Nå vet vi ...

Se våre bilder fra Aspen og Rocky Mountains

Aspen - tøffest i Rockies?

Fjellene i Aspen er regnet for å tilby noen av de tøffeste bakkene i Rocky Mountains, men det betyr ikke at du trenger være ekspert for å kjøre her. De fleste nordmenn vil nok greie seg godt i disse løypene. Stedet har også rykte på seg for å være et av de beste skistedene i Nord-Amerika, og figurerer som regel på lister sammen med Vail, områdene rundt Lake Tahoe og Whistler i Canada.

Penger, penger ...

Dessuten er Aspen en av pengefolkets store lekeplasser. I fjellsidene popper det frem den ene arkitekttegnede trekassen etter den andre til astronomiske priser. Vi kommer for eksempel over et prospekt på en "hytte" i Aspen. Prisen? Hold deg fast! 116 millioner kroner. Og lokalkjente forteller om ettromsleiligheter som annonseres med beliggenhet "nær Aspen" og til priser omkring to millioner norske kroner. Problemet er da at nær Aspen faktisk betyr halvannen time i bil ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer