Don't let the bed bugs bite

En ting er å tenke på at det forsvinner cirka 50 liter kroppssvette ned i hotellmadrasser per år. En helt annen ting er å tenke på hvilke småkryp som gasser seg med gammel svette og døde hudceller.

Publisert
Sist oppdatert

I sengen du sover i lever husmidd på gamle hudflak. I en dobbeltseng kan det leve opptil to millioner husmidd! Ikke har du sjans til å sjekke om de er der heller, for de kan ikke oppdages med det blotte øye. Men her er det faktisk ikke så mange forholdsregler du kan ta. Det er bare å puste dypt inn og akseptere at noen ting har man ikke kontroll over.

Det er ikke bare på reise du kan støte på småkryp. De samme krypene som lever i madrassen på hotellet lever også hjemme hos deg.

Hvis du har mage til å finne ut hvilke småkryp du kan støte på hjemme kan du se Naturhistorisk Museum på Tøyens oversikt her.

Loppesirkus

Sengekamerater du kan få øye på er det derimot smart å holde seg litt unna.

- Lopper kan faktisk overføre pest og flekktyfus, sier Hasle, men han understreker at det er liten reell fare for dette.

Men om du fra nå av kommer til å ta deg litt i akt for loppene i loppekassa trenger du heldigvis ikke være livredd for veggdyr. Hasle forteller at de kan være plagsomme og forårsake kraftig lokal irritasjon, men at de forøvrig er ufarlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer