Don’t worry… have a chicken curry!

India er mangfoldets land… Dette gjelder også maten. Fra nord til sør vil du oppleve store variasjoner i matkulturen. Men noe slår aldri feil, maten er stort sett billig, sterk og fet!

Søtt kliss blir lagret i metallbokser.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Søtt kliss blir lagret i metallbokser.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Publisert

Uansett hvor i India du befinner deg er det noen som selger mat. Enten fra et ”hull” i veggen, på togstasjonen, et tilfeldig busstopp, eller på en fasjonabel "rooftop"-restaurant. Prisene for et måltid kan variere fra to til hundre kroner!

Brød til all slags mat

Chapati er et brød som spises over hele India, og som gjerne brukes som spiseredskap! Hvis du blander mel og vann til en deig og steker det på en stor plate, får du chapati. Enklere kan det ikke bli. Det fins også mer avanserte former for brød…

Paratha likner chapati, men inneholder smør. Fyller du den med poteter eller grønnsaker og frityrsteker den, får du en enkel lunsj! Naan er kanskje det indiske brødet som er mest kjent for oss her hjemme. Det blir stekt i steinovn. Dosa er papirtynne pannekaker som lages av linser og rismel.

Hva forteller menyen?

I menyen på restauranter finner du stort sett en engelsk oversettelse. Beveger du deg litt utenfor turistsonen er det imidlertid ikke alltid du vet hva du får… Curry kan for eksempel både inneholde grønnsaker, kjøtt og fisk. Her er en liten oversikt over de vanligste rettene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer