Dra fingeren mot terror

Britiske flyplasser innfører ny praksis.

Publisert
Sist oppdatert

Er du en av motstanderne til å bruke fingeravtrykk som identifikasjon, bør du vurdere å senke kamphornene. Eller holde deg hjemme.

I Storbritannia har nemlig staten innført obligatorisk registrering av fingeravtrykk på alle passasjerer ved britiske flyplasser. Dette er ikke for å gjøre boardingen enklere, men for å motvirke terror, skriver news.com.au.

Den nye ordningen kommer hele ni måneder etter at EU foreslo å innføre ordningen i alle EU-land. Og den følger hakk i hel med sikkerhetsrutinene på amerikanske flyplasser. Her må man derimot ut med hele ti fingeravtrykk.

Men mens man i USA må gi fingeravtrykk både ved innreise og utreise, trenger man bare å gi fingeravtrykk ved utreise fra Storbritannia.

Allikevel må både innenlands og utenlandspassasjerer nå venne seg til den nye praksisen, som har fått hard medfart av det britiske Datatilsynet.

Lovstridig?

Tidligere i år ble Heathrow tvunget til å avbryte en lignende plan ettersom det britiske Datatilsynet anså det som ulovlig i forhold til loven om informasjonssikkerhet.

Bakgrunnen for denne ordningen er å gjøre det lettere å ferske mennesker - og viktigst av alt terrorister - som reiser i falskt navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer