- Dra hjem!

Turisthatet vokser.

DESPERATE: Lokalbefolkningen på Kanariøyene er lei av turistene. Foto: NTB
DESPERATE: Lokalbefolkningen på Kanariøyene er lei av turistene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økningen i turismen på Kanariøyene er et problem på flere fronter, ifølge miljøorganisasjonen Ben Magec.

Ifølge dem gjør økt trafikk, forurensning og problemer med søppelhåndtering uopprettelig skade på naturen.

Mer hat

Talsmann for organisasjonen, Eugenio Reyes, er klokkeklar i en uttalelse til den spanske radiokanalen Cadena SER.

- Kanariøyene er mer enn overutnyttet.

Turisthatet vokser, og på den populære stranda La Tejita sør på Tenerife. har noen skrevet «Turister, dra hjem!» på en bygning, skriver svenske Expressen.

DET MYSTISKE HULLET: Du har kanskje lurt på hvorfor flyvinduet har et lite hull? Her får du forklaringen. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

- Flere og flere blir forbannet over situasjonen. Folk er desperate, sier generalsekretær i miljøorganisasjonen Fundación Canarina, Anne Striewe til avisa.

De peker på at leieprisene har økt og at det er trøbbel med både forurensning og søppel.

- En kamp

Avisa har blant annet snakket med servitøren Pepe Garrido som har bodd på charterdestinasjonen Playa de las Américas i 38 år. Han forteller at både turister og pensjonister som bosetter seg på øya driver opp prisene. Selv har han en gammel leilighet med dårlig standard, og skyhøy leie.

Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av. Vis mer

- Livet er en kamp nå. Bare skilte personer vil bo her. Ingen med familie vil holde ut i Playa de las Américas, sier han til Expressen.

Det er ikke bare på Kanariøyene det protesters mot turister. Det samme har også skjedd i Hellas, der folk demonstrerte for å ta tilbake strendene.

Mer om