Dracula våkner igjen

400 hektar, 70 millioner dollar og en blodig historie skal få turistene til å strømme til Romania.

Spidderen Vlad. Foto: Romanias turistkontor
Spidderen Vlad. Foto: Romanias turistkontor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vlad Tepes, cirka 1431-76, bedre kjent som Dracula, vil antakelig snu seg i graven i disse dager. Fyrsten av Valakia, som var så grusom mot sine fiender at han ble beskyldt for å være vampyr, skal endelig få sin egen temapark i Romania. I mai, 2005, skal parken stå klar for tilreisende. Dette skriver den spanske avisen El Mundo og Reuters.

Vlad spidderen

Historien frem til den fastsettingen av åpningsdatoen er lang. Romania har lenge ønsket å åpne en en temapark bygget på historien om Dracula. UNESCO motsatte seg planene mot å åpne en Dracula-park i Vlad Tepes fødeby, middelalderbyen Sighisoara. Det ble derfor bestemt at parken skal ligge i byen Snagov, cirka 40 kilometer fra Bucuresti, i umiddelabar nærhet til klosteret hvor Dracula angivelig er stedt til hvile. At byen kun ligger 18 kilometer fra den internasjonale flyplassen, har også hatt betydning for fastsettelse av sted for parken. Det er forventet inntil en million besøkende årlig.

Parken vil få et omfang på cirka 460 hektar, og det er planlagt et eget institutt for vampyrologi. Prisantydning: cirka 70 millioner dollar, p.t. 471,5 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer