Draculas slott blir hotell

Slains Castle, slottet som skal ha inspirert Bram Stoker til å skrive sin bok, skal bli hotell.

Publisert
Sist oppdatert

Slains Castle ligger ytterst på noen forblåste klipper ved Cruden Bay i Skottland.

Slottet, som er fra 1500-tallet, er i dag bare et skall. Men nå ønsker altså de lokale myndighetene å restaurere slottet, og gjøre det om til et hotell.

Planen er å bruke Bram Stokers Dracula til å trekke turister. Stoker skal nemlig ha bodd her, og blitt inspirert til å skrive historien om den blodtørstige greven. Boken hans kom ut i 1897.

Fullstendig ruin

Draculas slott blir hotell

Enn så lenge er Slains Castle ingen stor turistattraksjon, på
grunn av sin avsidesliggende beliggenhet og dårlige skilting for den som faktisk er interessert i å se det.

Det vil bli litt av en jobb å sette slottet i stand. I dag er det rett og slett en ruin uten tak, og vegetasjonen har for lengst overtatt det som tidligere var store haller og trange korridorer. Foreløpig har det ikke blitt sagt noe om når slottet står ferdig som hotell.

Se luftfoto av Slains Castle her.

Alle vil ha Dracula

Men ... Det er selvsagt ikke bare Slains Castle i Skottland som påberoper seg å være Draculas inspirasjon. Det "offisielle" draculaslottet ligger i Transilvania i Romania, og heter Bran Slott. Det har lenge vært snakk om å gjøre dette til et skikkelig Dracula-museum, men det har ikke skjedd ennå. Faktisk ble Bran Slott lagt ut for salg for ikke så lenge siden.

I tillegg påberoper Whitby, en liten landsby på østkysten av England, seg for å være Draculas hjemsted.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer