Dragekamp i Belgia

Et rollespill som har pågått årlig siden 1300-tallet går av stabelen i Belgia i slutten av denne uken. Innbyggerne i byen Mons gjenskaper dramatikken da en ung offiser måtte redde kongens datter ut fra klørne på en drage.

Kampen mot dragen i Mons.
Kampen mot dragen i Mons. Vis mer
Publisert

Dette er antakeligvis et av verdens eldste spill. Rollespillet rundt dragekampen har pågått siden 1380! Dramaet utspiller seg mellom en ond drage og den gode St. George.

Kongens datter skulle ofres

Legenden St. George ble kjent fordi han etter sigende skal ha reddet kongens datter fra å bli ofret til en drage. I følge myten fantes det en drage i et Middelhavsland som krevde minst ett menneskeoffer hver dag. Og en dag var det kongens datter som skulle ofres. Etter en heroisk kamp mellom en ung kristen offiser ved navn George og dragen, ble enden på visa at den kongelige familien og innbyggerne ble kristnet. Dragen ble selvfølgelig halshogd av helten St. George.

Gjenopplev kampen mellom St. George og dragen

På søndag kan du som skulle være i nærheten av Mons i Belgia få gjenoppleve kampen mellom dragen og St. George. Det hele er et fargerikt opptrinn med masse farger, liv og leven. 11 mennesker gjemmer seg inne i kroppen til dragen. Med seg i sin eskorte har dragen med seg flere djevler. St. George rir på ryggen av en hest – symbolisert ved at han sitter på ryggen til åtte mennesker. Alt i alt er det 31 menn som er med på å symbolisere kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer