Drap, koder og kjærlighet i New York, Lisboa, Paris, Berlin og Kreta

En kjent kurator blir drept i La Grande Salles i Louvre i Paris, Tove Nilsen forelsker seg i Kreta og Dag Solstad rusler ettertenksomt rundt i Berlins gater. Bli med videre på flere litterære reiser i Europa og USA.

Publisert
Sist oppdatert

6. Knekk koden i Paris

Den amerikanske forfatteren Dan Browns bestselger Da Vinci-koden har gått som en farsott over oss denne sommeren. På kafeer, togstasjoner og i parker i New York, Mexico og Moskva sitter folk oppslukt av thrilleren der forfatteren lar en eldre kurator ende sine dager på utspekulert grusomt vis i en av fløyene i det verdensberømte museet Louvre i Paris. Nå valfarter fans fra hele verden til Paris for å knekke koden og granske bokens mange scenarier fra storbyen.

Slik reiser du til Paris:SAS Braathens og Air France flyr direkte til Paris fra Oslo. Prisene for en tur-retur billett starter på rundt 1.300 kroner. SAS Braathens har ellers lavprisbilletter til Paris fra 696 kroner èn vei.

Les mer:Ditt eget ParisGratis i ParisSurrealistisk i ParisGuide til Disneyland

7. Drap og historie i Lisboa

Robert Wilsons sagnomsuste thriller fra 2002, Et lite drap i Lisboa, handler om en ung jente som en dag blir funnet naken og myrdet på en strand ved Lisboa i Portugal. Politietterforsker Zé Coelho innser snart at saken har røtter i Portugals historie, og etterforskningen fører til at en lang begivenhetsrekke rulles opp. Fra Hitlers Tyskland og Salazars Portugal i 1941 til revolusjonen i Portugal i 1974, og senere landets inntreden i EU. Slik reiser du til Lisboa:SAS Braathens og Air Portugal flyr deg direkte til Lisboa fra Gardermoen. Lufthansa flyr via Frankfurt og Norwegian flyr til Faro i sør. SAS Braathens har lavprisbilletter fra 860 kroner èn vei, og Norwegian flyr tur/retur fra 2.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.