Drap, koder og kjærlighet i New York, Lisboa, Paris, Berlin og Kreta

En kjent kurator blir drept i La Grande Salles i Louvre i Paris, Tove Nilsen forelsker seg i Kreta og Dag Solstad rusler ettertenksomt rundt i Berlins gater. Bli med videre på flere litterære reiser i Europa og USA.

Publisert
Sist oppdatert

6. Knekk koden i Paris

Den amerikanske forfatteren Dan Browns bestselger Da Vinci-koden har gått som en farsott over oss denne sommeren. På kafeer, togstasjoner og i parker i New York, Mexico og Moskva sitter folk oppslukt av thrilleren der forfatteren lar en eldre kurator ende sine dager på utspekulert grusomt vis i en av fløyene i det verdensberømte museet Louvre i Paris. Nå valfarter fans fra hele verden til Paris for å knekke koden og granske bokens mange scenarier fra storbyen.

Slik reiser du til Paris:SAS Braathens og Air France flyr direkte til Paris fra Oslo. Prisene for en tur-retur billett starter på rundt 1.300 kroner. SAS Braathens har ellers lavprisbilletter til Paris fra 696 kroner èn vei.

Les mer:Ditt eget ParisGratis i ParisSurrealistisk i ParisGuide til Disneyland

7. Drap og historie i Lisboa

Robert Wilsons sagnomsuste thriller fra 2002, Et lite drap i Lisboa, handler om en ung jente som en dag blir funnet naken og myrdet på en strand ved Lisboa i Portugal. Politietterforsker Zé Coelho innser snart at saken har røtter i Portugals historie, og etterforskningen fører til at en lang begivenhetsrekke rulles opp. Fra Hitlers Tyskland og Salazars Portugal i 1941 til revolusjonen i Portugal i 1974, og senere landets inntreden i EU. Slik reiser du til Lisboa:SAS Braathens og Air Portugal flyr deg direkte til Lisboa fra Gardermoen. Lufthansa flyr via Frankfurt og Norwegian flyr til Faro i sør. SAS Braathens har lavprisbilletter fra 860 kroner èn vei, og Norwegian flyr tur/retur fra 2.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer