Dreamliner forsinket - igjen

Boeing har måttet utsette leveringen av det nye superflyet for tredje gang.

Publisert
Sist oppdatert

Det er problemer med designet av karbonfiber-
konstruksjonen til flyet som er årsaken til forsinkelsen, som kan koste Boeing tre milliarder dollar, rundt 15 milliarder kroner, skriver The Guardian.

Utsettelsen av levering får nemlig store økonomiske konsekvenser for de 62 flyselskapene som har bestilt flyene, og den regningen sender de mest sannsynlig over til Boeing.

Drømmen om Dreamliner er fortsatt i det blå... Foto: Boeing
Drømmen om Dreamliner er fortsatt i det blå... Foto: Boeing Vis mer

Blant annet har British Airways har bestilt 24 Dreamliner-fly, som nå ikke vil bli levert før i
august i 2010. Virgin Atlantic, som har bestilt 15 fly, må vente til på nyåret i 2011.

Det er japanske Nippon Air som skal få levert de aller første Dreamliner-flyene. Disse flyene blir ikke levert før i tredje kvartal neste år, seks måneder etter avtalt tid.

Flyinteressert? Se privatjetene innvendig

Det er problemer med designet av vingefestet som er den største årsaken til forsinkelsene, ifølge flyprodusenten selv. Men Boeing forsikrer at det ikke er noen grunn til å tvile på sikkerheten til Dreamliner-flyene, hvis flykropp er laget av karbonfiber, noe som er ganske nytt i flyindustrien.

Karbonfiber er et sterkt, men ekstremt lett materiale. Dermed vil Dreamliner-flyene bruke cirka 20 prosent mindre drivstoff en vanlige fly, og være mer stillegående.

Så langt har det blitt lagt inn bestillinger på 892 Dreamliner-fly. Dreamliner har en maks passasjerkapasitet på 330 passasjerer.

Se bilder av Dreamliner


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer