Dreamliner lover deg en helt ny flyopplevelse

Det er knyttet store forventninger til det "grønne" flyet.

Dreamliner skal etter sigende revolusjonere flyreisen for oss. Foto: Boeing
Dreamliner skal etter sigende revolusjonere flyreisen for oss. Foto: Boeing Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har tatt sin tid for Boeing å ferdigstille sitt nye superfly Dreamliner 787. 28 måneder etter planen var flymodellen klar for sin jomfrutur.

Dreamliner vil imidlertid ikke være klar for kommersiell flytrafikk før tidligst i slutten av 2010. Flyet skal fortsatt gjennom mange omfattende tester før det kan leveres.

Det har vært knyttet store forventninger til Boeings nye flymodell, og opptil 940 fly var bestilt av forskjellige flyselskaper. Men de mange forsinkelsene har gjort at flere bestillinger er kansellert. Nå har Boeing 840 bestillinger inne.

Mer miljøvennlig

Hvorfor er Dreamliner så omtalt? Fordi Boeing lover at flyet vil kutte kostnader på langdistanseflyvninger på 15-20 prosent. Flyet er konstruert av karbonfiber og titan, noe som gjør det lettere enn andre fly i samme størrelse. I tillegg har Dreamliner mer effektive motorer fra General Electrics og Rolls-Royce. Dermed bruker flyet mindre drivstoff, noe som også gjør Dreamliner til et mer miljøvennlig fly.

Se video av flyets jomfrutur her.

Bedre luft og mindre risting

Boeing skryter også av at passasjerene vil få en helt ny flyopplevelse med Dreamliner. Kabinluften skal være bedre og renere takket være avansert luftfiltrering og høyt lufttrykk, skriver Independent. Mens luften i flykabinen vanligvis er presset ned til et trykk på 8000 fot, vil trykket ombord Dreamliner være 6000 fot, noe som gjør at åtte prosent mer oksygen blir tatt opp i blodet enn i vanlige flykabiner. Dermed reduseres sjansen for at passasjerer får hodepine, blir svimle eller trøtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer