Dritvittige dohistorier

Fra oppvarmede toalettringer med bakspyling varmlufttørking i Japan, til mer tarvelige fasiliteter i Thailand og Kina. Her er underholdende dohistorier fra hele verden.

Publisert
Sist oppdatert
Har du lengtet etter vannklosettet på reise til fjerne land?
Illustrasjonsfoto
Har du lengtet etter vannklosettet på reise til fjerne land?
Illustrasjonsfoto Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er ikke hele verdens befolkning forunt å ha slike toalettfasiliteter som de fleste er vant til i Norge i dag. Mens vi kan låse dodøren, brette ut avisen og gjøre vårt fornødne i ro og mak, er det ikke like lett å oppnå samme grad av privatliv på et kinesisk fellestoalett, eller over et hul i bakken i Malaysia. Disse fremmedartede toalettfasilitetene som vi møter i utlandet virker veldig merkelige og eksotiske på oss, men vårt vannklossett kan nok også forvirre og utfordre en som kun kjenner en annen virkelighet.

 • Klikk her for å lese de underholdende dohistoriene.
 • Sitt, ikke stå!
  Denne historien kommer i mange varianter og fra mange verdenshjørner. Her er en variant fra Kina.

   «Vi avsluttet vår toukers Kina-reise med en middag på en fin restaurant i Beijing. Alle kvinnene på reisen hadde ytret dyp anerkjennelse for de vestlige fasilitetene på stedet, og ingen kunne noensinne tenke seg å sitte på huk over toalettsetet og gå fra det vått. Det var noen kinesere på den samme restauranten, som tydelig var ute og feiret en spesiell kveld. Dametoalettet var deilig vestlig, og derfor temmelig folksomt. En kinesisk jente kom ut av et av avlukkene, og så temmelig oppskjørtet ut. Jeg så det, men tenkte ikke noe mer over det før jeg satte meg ned på toalettet og innså at hun hadde forsøkt å stå på ringen (…)»

  Sitat direkte oversatt fra The Bathroom Diaries.

  Tips oss!

  Vi har samlet humoristiske dohistorier fra do-dedikerte sider på Internett og norske journalistkolleger – fra Europa til Asia og Sør-Amerika. Men det finnes ganske sikkert mange flere fantastiske opplevelser med toalettfasiliteter verden over – som du enten har opplevd selv, eller som noen du kjenner har fortalt.

  Har du en slik historie? Send den til oss i DinSide Reise, og du vil kunne se fram til å lese enda flere fantastiske toaletthistorier på denne siden.

 • Klikk her for å lese de underholdende dohistoriene.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer