Drømmeferien tok sjokkvending

Familien trodde de hadde gjort et kjempekupp. Til deres store fortvilelse varte gleden i to dager.

DRØMMEPRIS: Familien på seks trodde de hadde fått ferien til drømmepris. Foto: Shutterstock / NTB
DRØMMEPRIS: Familien på seks trodde de hadde fått ferien til drømmepris. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En familie på to voksne og fire barn bestilte drømmeferien til Kreta. De skulle reise fra Kristiansund og ende opp på Aldemar Knossos Royal-hotellet i Hersonissos.

Familien slo til da de fant en ukestur for alle seks for 36 000 kroner på et hotell som blir rangert som firestjerners, skriver Flysmart24, som omtalte saken først. Prisen inkluderte da fly, hotell og all inclusive.

Turen skulle også foregå i slutten av juli, da prisene som regel er på sitt aller høyeste.

Men det som startet som en glede, utviklet seg raskt til et mareritt da Apollo kansellerte reisen - bare to dager etter bestillingen.

De ble sjokkerte over å høre at prisen på reisen nå var justert til hele 103 000 kroner. Grunnen var at det hadde skjedd en feil, og familien fikk dermed tilbakebetalt pengene.

Systemfeil

Familien godtok ikke avgjørelsen, og klagde Apollo inn til pakkereisenemnda. De sto på sitt, og krevde å få reisen til prisen de betalte ved bestilling.

Apollo på sin side, påstår at prisen på 36 000 kroner var en systemfeil som ikke ble oppdaget før etter at bestillingsbekreftelsen ble sendt ut.

Påstandene om feilprising får støtte fra nemnda, som mener det er en kombinasjon av menneskelig svikt og tekniske problemer hos Apollo.

Nemnda påpeker samtidig at endringen ikke er i tråd med loven, selv om Apollo har tatt forbehold om prisendringer i vilkårene.

Dette gir familien håp. De slår fast på kravet om å få reisen til prisen de betalte først.

Men det stopper ikke der.

Delte meninger

Apollo forsvarer sin nye pris, og hevder at 36 000 kroner for en sjudagers reise på et fire stjerners hotell med all inclusive er urimelig lavt.

De mener at prisen familien fikk ville bety en døgnpris på bare 871 kroner per person, mens tilsvarende hoteller lå på 12 000 til 24 000 kroner, ekskludert all inclusive.

Nemnda var delt i sitt syn. Flertallet konkluderte likevel med å gi Apollo medhold i at de hadde rett i å kansellere reisen.

Som et plaster på såret, foreslo nemnda en erstatning på 6000 kroner eller et gavekort på 10 000 kroner ved neste bestilling hos Apollo.

Mindretallet derimot mener at Apollo ikke hadde rett til å kansellere reisen og at familien bør få en ny sjanse til å gjennomføre ferien til avtalt pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer