Drømmejobb blant løvene

Løver og savanner er norske Gry Gaards hverdag.

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var litt for langt unna til å skyte bilder av løvene, skryter Gry Gaard blidt over en skurrende telefonlinje fra Sør-Afrika. – Og her har vi også elefanter, flamingoer, giraffer og alle slags fogglar rett utenfor døra - jeg vet ikke engang navnene på dem, humrer hun på skarrende Stavanger-dialekt.

Gry Gaard (32) har gjort hva mange drømmer om, men få våger: Hun har bosatt seg i West Coast National Park i Sør-Afrika. Der skal hun i ett år sy sammen undervisningsopplegg for sørafrikanske skolebarn.

Se Gry Gaards Afrika

Menneskets vugge

Gry Gaard var etter to år som lærer i Nord-Norge klar for en jobb med mer futt i. Miljø og økologi, er noe Gaard har vært opptatt fra hun var en neve stor. Og Sør-Afrika dro i henne.

- Dette er menneskets vugge. Her har man funnet det første sporet etter mennesket, Evas fotavtrykk. Det er et avtrykk man antar kommer fra en kvinne, fordi det er så lite. Og det er hele 117.000 tusen år gammelt og kan sees den dag i dag. Og det var herfra de første menneskene kommer. Ekspertene tror at menneskene utvandret herfra for 180.-190.000 år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer