Drømmejobben? Strandprofessor

En australsk professor har brukt 17 år på å kartlegge samtlige av Australias 11.011 strender.

Publisert
Sist oppdatert

Professor Andrew Short ved universitetet i Sydney har siden 1987 arbeidet med den gigantiske oppgaven å kartlegge og dokumentere forholdene ved kontinentets store og små strender. Han har brukt fly, båt og bil for å ta seg frem til absolutt alle strandflekkene, og er nå endelig i mål.

Blant Shorts favorittstrender er Vivonne Bay, en to kilometer lang bukt i Sør-Australia, nær Kangaroo Island. En annen favoritt er Wingan Inlet i Croajingolong Nasjonalpark nær Mallacoota, skriver theage.com.au. Det er tettest med farlige strender mellom Albany og Margaret River rundt det sørvestlige hjørnet av Vest-Australia.

- Det er veldig utsatte strender med kraftige bølger og mye stein og fjell, sier Short i avisen The Age.

For sikkerhet

Selv om vi gjerne kan drømme om at denne oversikten er den som skal vise vei til de gjemte perlene og vakreste strandparadisene i Australia, så er dette ikke formålet med undersøkelsen. Professoren har arbeidet for Surf Life Saving Australia (SLSA), de australske livredderne, for å kartlegge potensielle farer langs strendene. Hvert år redder australske badevakter omkring 10.000 mennesker fra drukningsdøden, og i et land der svømming og surfing er en del av livsstilen til store deler av befolkningen er det ekstra viktig med grundig sikkerhetsarbeide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer