Drømmeøya Bali

For å oppdage Balis hemmeligheter, må du sette av mer enn to uker. Det er denne øya definitivt verdt. Tekst og foto: Vidar Brotnov

Publisert
Sist oppdatert

Bali er en fantastisk øy som, til tross for å ha vært i masseturismens søkelys i flere tiår, fortsatt er i besittelse av sin hinduistiske kultur med flotte sermonier og templer. Hvis du leter lenge nok, kan du til og med finne din egen hemmelige strand. Men for å komme virkelig tett innpå Bali kreves det mer tid enn å dra på en to ukers pakketur.

For rundt et år siden satt jeg på en overfylt buss på vei inn til skolen i Oslo. Det var en typisk novembermorgen, med regn som pisket mot vindusruta og sur blåst ute. Tanken slo meg plutselig om det var mulig å bytte ut dette med noe helt annerledes. For eksempel å våkne opp til bruset fra havet og en gjennomsnittstemperatur på tredve grader året rundt?

Ikke det at jeg har noe imot høsten i Nittedal. Den kan jo være riktig så pen. Men behovet for å oppleve noe nytt var så stort at jeg bestemte meg der og da på bussen: neste høst skulle jeg befinne meg et annet sted.

Et år senere befinner jeg meg på Bali i full gang med å ta forberedende før universitetet. Det er et valg jeg ikke har angret på et sekund.

Se bilder fra Bali

En annerledes åpenhet

Bali er en øy med store kontraster. Hvis du velger å bosette deg i turistmetropolen Kuta er det nok ikke så mye som er annerledes fra en vanlig sydenferie. Den flotte stranda er omkranset med en rekke kjøpesentre, kafeer og utesteder, samt en hel hær med masete selgere som prøver å prakke på deg en hel del billige forfalskninger av alt fra smykker til designerklær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer