Drømmer om Hellas, reiser til Danmark

Mest mulig eksotisk og lengst mulig vekk … eller? Norsk Gallups ferske undersøkelse av norske ungdommers reisedrømmer og –vaner viser at langt de færreste drømmer seg langt vekk.

Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelsen om ungdommers reisedrømmer og reisevaner er gjort av Norsk Gallup på oppdrag av SAS. De har intervjuet til sammen 3.000 ungdommer mellom 15 og 26 år; 1.000 ungdommer fra hvert av landene Norge, Danmark og Sverige. Heteste ønskereisemål i sommer for norske ungdommer er Hellas.

- Vi ble overrasket over at de ikke tør slippe seg litt mer løs i ønsker når de ikke blir fakturert for det etterpå, sier Audun Skeidsvoll fra Norsk Gallup Institutt.

På andre- og tredjeplass over ønskereisemål for norske ungdommer finner vi Spania og Thailand.

- Hellas er ikke akkurat mitt drømmereisemål, sier Line Sørsdal (20), hentet inn som en av to ungdommer til å kommentere undersøkelsen som en representant for undersøkelsens målgruppe. Jeg synes det er litt stusselig at man ikke drømmer seg lenger bort, og synes ikke at det gir et riktig bilde, men det gjør det altså tydeligvis. Men det er klart at dersom det er fyll og fest man er ute etter, så er det lett å velge tradisjonelt, fortsetter hun.

- Ungdommen gjør kanskje litt opprør mot antiturismen; charter er ikke lenger tabu, som det kanskje er hos de som er rundt 30 år i dag, sier sosiolog og analytiker i Bengal Consulting, Kristin Undheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer