Norges fineste utsikt

Drømmeutsikt

Det er toppen av Norge

Lofoten: På vei opp til Festvågtind i Lofoten. Henningsvær kan skimtes bak til venstre. Foto: Marius Dalseg Sætre
Lofoten: På vei opp til Festvågtind i Lofoten. Henningsvær kan skimtes bak til venstre. Foto: Marius Dalseg Sætre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele 70 prosent av alle nordmenn bor i kystnære strøk og mange velger kysten som reisemål i ferien.Men mange ønsker seg til fjells - på jakt etter spektakulær utsikt.

Hjemmeferie

7 av 10 nordmenn kommer kun til å feriere i Norge i sommer, selv om de får vaksine før ferien starter. Kun 1 av 10 planlegger ferie utenlands. Det viser NHO Reiseliv sin nye befolkningsundersøkelse som er utført av Ipsos. Vestland og Viken (27 prosent) er årets mest populære sommerferiefylker, mens Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Nordland og Trøndelag kommer på en delt tredjeplass.

– Det er ikke overraskende at de fleste velger Norgesferie i sommer, men det er ekstra gledelig er at såpass mange velger eget land selv om de har fått vaksine og dermed kanskje får muligheten til å reise utenlands, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold.

Kortreist

– Mange nordmenn planlegger en kortreist ferie i år, og fordeler seg jevnt utover landet. Det viser at hele det norske reiselivet fenger sommergjestene, sier reiselivsdirektøren.

Og tusenvis av nordmenn er klare for turer med utsikt i sommer, og de som vil oppsøke en fjelltopp har du veldig mange å velge mellom. Nettstedet Peakbook har nemlig registrert alle fjelltopper i Norge som har en såkalt primærfaktor på 100 meter. Det vil si at fjelltoppen rager minst 100 meter opp i forhold til omgivelsene. Og nettstedet har registrert 13 278 av dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer