Dropp camping, neste gang bør du dra på glamping

Mugne telt, fuktige soveposer og maur i sokken er ikke lenger en nødvendig følge av campingferien. Nå er det teltliv med glamorøs tvist som gjelder. Skal du glampe i sommer?

Med malerier på teltveggen, i USA. Foto: Paws Up
Med malerier på teltveggen, i USA. Foto: Paws Up Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glamping var forrige sommers nye reisetrend, og har du ikke prøvd, begynner mulighetene å bli mange. For den som ikke har fått det med seg: Glamping betyr glamorøs camping.

Glamping verden rundt

I Afrika er fenomenet utbredt. På camper bor safarigjester i lekkert innredede telt, gjerne med både innebygget bad, delikate senger og egne butlere som står til tjeneste døgnet rundt.

For eksempel Olonana i Kenya og Gorilla Forest Camp i Uganda. Eller Kirawira Camp på Serengeti i Tanzania.

Clayoquot Wilderness Resorts, British Columbia, Canada er et superluksuriøst alternativ på det amerikanske kontinentet. Glem jordgulv og fuktskader. Her er det persiske tepper og dobbeltseng. I Montana, USA, ligger Paws Up som for to år siden åpnet sin teltby, Tent City. Og hva annet enn luksus kan det kalles, når teltveggen er dekorert av oljemalerier, og gjestene følges opp av en egen campingbutler.

Australsk teltfinesse i outbacken finner du ikke langt fra Uluru (Ayers Rock). Her står 15 telt i jåleklassen på stylter. Longitude131 heter stedet. Også i Thailand kan du luksuscampe, i Four Seasons teltleir nord i landet, Tented Camp Golden Triangle. Stig ut av ditt håndhamrede badekar i kobber og ta en svipptur på elefant langs elva.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer