Dropp dette i bagasjen

Forsikringsselskapene med sterk oppfordring til reisende.

PAKKEFELLA: Pass på hva du pakker i innsjekket bagasje og hva du tar med i håndbagasjen. Foto: Shutterstock / NTB
PAKKEFELLA: Pass på hva du pakker i innsjekket bagasje og hva du tar med i håndbagasjen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i mars skrev DinSide om flyselskaper som både innstiller og kutter i flere ruter gjennom sommerhalvåret.

Også store, omfattende flyplasstreiker i blant annet Tyskland, har vært toneangivende for det foreløpige reiseåret 2023.

Vær påpasselig

Ytre faktorer som streikevirksomhet, personalmangel og innstilte flyginger blir riktignok ikke rådet over av den enkelte passasjer. Riktignok er det et par knep en kan gjøre, for å få en hakket mer beleilig reise.

I en pressemelding fra forsikringsselskapet If, kommer det fram at andelen forsikringsutbetalinger som følge av forsinket eller tapt bagasje, har økt med hele 24 prosent siden 2019.

Kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring, Andreas Handeland, forteller at det særlig er en ting det kan være lurt å ta med seg inn på flyet, for å slippe unødig hodebry.

- Det å legge medisiner i innsjekket bagasje er et skikkelig sjansespill. Mange er avhengige av ulike preparater flere ganger om dagen, og det er slettes ingen selvfølge å få rask tilgang på nye medisiner når du er på reise, sier han, og tilføyer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.