Dropp dette i bagasjen

Forsikringsselskapene med sterk oppfordring til reisende.

PAKKEFELLA: Pass på hva du pakker i innsjekket bagasje og hva du tar med i håndbagasjen. Foto: Shutterstock / NTB
PAKKEFELLA: Pass på hva du pakker i innsjekket bagasje og hva du tar med i håndbagasjen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i mars skrev DinSide om flyselskaper som både innstiller og kutter i flere ruter gjennom sommerhalvåret.

Også store, omfattende flyplasstreiker i blant annet Tyskland, har vært toneangivende for det foreløpige reiseåret 2023.

Vær påpasselig

Ytre faktorer som streikevirksomhet, personalmangel og innstilte flyginger blir riktignok ikke rådet over av den enkelte passasjer. Riktignok er det et par knep en kan gjøre, for å få en hakket mer beleilig reise.

I en pressemelding fra forsikringsselskapet If, kommer det fram at andelen forsikringsutbetalinger som følge av forsinket eller tapt bagasje, har økt med hele 24 prosent siden 2019.

PILLER: Særlig medisiner kan være lurt å ta med seg inn på flyet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
PILLER: Særlig medisiner kan være lurt å ta med seg inn på flyet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring, Andreas Handeland, forteller at det særlig er en ting det kan være lurt å ta med seg inn på flyet, for å slippe unødig hodebry.

- Det å legge medisiner i innsjekket bagasje er et skikkelig sjansespill. Mange er avhengige av ulike preparater flere ganger om dagen, og det er slettes ingen selvfølge å få rask tilgang på nye medisiner når du er på reise, sier han, og tilføyer:

- Det kan i verste fall være farlig for den det gjelder.

Enkle forholdsregler

Handeland mener at den reisende kan ta enkle forholdsregler for å komme seg enklest mulig fra A til B. Spesielt verdisaker bør ha fast plass i håndbagasjen, ifølge kommunikasjonsdirektøren.

TA FORHOLDSREGLER: Andreas Handeland anmoder reisende sterkt om å velge med omhu hva man sender under flyet. Foto: If forsikring / NTB
TA FORHOLDSREGLER: Andreas Handeland anmoder reisende sterkt om å velge med omhu hva man sender under flyet. Foto: If forsikring / NTB Vis mer

- Penger, pass, nøkler, briller, klokker, smykker og mobiltelefoner er eksempler på andre ting du definitivt bør ha i håndbagasjen. Dette gjelder også skjøre eller optiske gjenstander som PC-er, kameraer og ting av glass, som ikke tåler røff behandling.

I tillegg bør matvarer behandles omhyggelig.

- Noe du også skal være forsiktig med er matvarer som kan ødelegge annet innhold i bagasjen ved en forsinkelse, sier Handeland.

- Kan ikke trylle

Til tross for at du skulle ha reiseforsikring og alle formaliteter i boks, understreker Handeland at magiske løsninger uteblir fra forsikringsselskapene.

- Med en god reiseforsikring i ryggen får du erstattet tapt eller skadet bagasje, og du har dekning for nødvendige innkjøp ved forsinkelser, opplyser han, og forteller:

- Men selv om vi mange ganger skulle ønske det, kan vi ikke trylle. Derfor er det viktig at de reisende tar noen forholdsregler når de pakker.

I tillegg er det viktig at alle forskrifter og formaliteter er oppfylt dersom en eventuell forsikringsutbetalingen skal bli utbetalt.

SlIPPER STRESS: Dersom du planlegger reisen litt på forhånd, kan du fort spare tid på hodebry. Foto: Javad Parsa / NTB
SlIPPER STRESS: Dersom du planlegger reisen litt på forhånd, kan du fort spare tid på hodebry. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

- Forsikringen krever at du som forsikringskunde overholder visse sikkerhetsforskrifter som er fastsatt for å forebygge og begrense skader og tap.

Dersom dette ikke er oppfylt, kan reisen fort bli kjedelig.

- Det å sende skjøre, verdifulle eller uunnværlige gjenstander som innsjekket bagasje er i strid med disse, og vil føre til at du går glipp av hele eller deler av forsikringsutbetalingen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer