Dropp dyre direktefly til New York i sommer

Vil du til New York i juli, kan det lønne seg å droppe direkteflyet. Av: Susanne Lindeberg Bjørkmann

Foto: SXC
Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Finn Reise, er the Big Apple den storbyen mange av oss drømmer om å reise til i 2011. 20 prosent av 1000 spurte nordmenn mente at nettopp New York er stedet å reise til i år.

Med SAS relansering av direkteruten sin til New York har nordmenn nå to flyselskaper å velge mellom fra Norge til New York. Continental Airlines og SAS flyr begge direkte til verdensmetropolen, med en flytid på rundt 8 timer. Reiser du i juli, men har ventet med billettkjøp, vil det imidlertid lønne seg med en mellomlanding i Europa.

Populært: Rekordmange dro til New York i 2010

Dyrt å fly direkte

DinSide har sjekket ut flyprisene for to langhelger i juli. For de billigste flybillettene med SAS langhelgen torsdag 7. juli til søndag 10. juli må du ut med hele 8.018 kroner per person tur/retur. Reiser du langhelgen torsdag 21. juli til søndag 24. juli kommer turen på 7.673 kroner per person tur/retur.

Flyr du med Continental Airlines blir flyturen tusen kroner dyrere for helgen 7. juli-10. juli. Her må du ut med hele 9.199 kroner per person tur/retur. Helgen 21. juli- 24. juli koster flybillettene 9.149 kroner. (Priser sjekket 14. april.)

Disse månedene flyr vi mest: Nei, det er ikke midt på sommeren

Billigere å mellomlande

Synes du flyprisene er i det stiveste laget er det penger å spare om du legger inn en mellomlanding i Europa. Mange flyselskaper, som British Airways, KLM, Air France og Icelandair, flyr til storbyen New York. Er du heldig og ikke må vente altfor lenge mellom flyavgangene, tar flyturen rundt 11 timer.

DinSide har funnet at du med British Airways helgen 7. juli-10. juli får prisen ned i 6.333 kroner tur/retur per person. Med en mellomlanding på Heathrow tar turen til New York 11 timer og 40 minutter, mens returen tar 17 timer og 50 min.

Helgen 21. juli-24. juli får du flybilletter til 6.388 kroner per person tur/retur med flyselskapene Austrian og Air Canada. Her tar flyreisen til New York 13 timer og ti minutter med en mellomlanding i Wien. Tilbaketuren tar 12 timer og fem minutter med mellomlanding i London.

Med andre ord: orker du de ekstra timene turen tar, kan du spare opptil 1.685 kroner på å legge inn en mellomlanding i Europa.

Og mens du venter - snart slipper du å vise boardingkort i taxfree-butikken

Før du reiser

Før du reiser til New York må du huske å fylle ut ESTA-søknaden og få visum. Nordmenn som skal på ferie eller forretningsreise til USA, og som har et maskinlesbart pass, trenger ikke visum. Men du må altså registrere deg på nettet.

Artikkelen er levert som et elevarbeide fra en student i avgangsklassen i journalistikk ved Norges Kreative Fagskole.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer