Dropp Syden - dra hit i stedet

Du trenger ikke dra til Kanariøyene for å få deilig sol og badeferie.

Foto: Jurmalas turistinformasjon
Foto: Jurmalas turistinformasjon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om en deilig strandferie i løpet av sommeren, går det an å velge utradisjonelt. Europa byr på mange deilige sandstrender, hvor sjansene er små for å møte Charter-Svein og Carl I. Hagen.

Her er noen eksempler. Vet du om noen alternative strandperler? Legg igjen ditt tips nederst i artikkelen.

Strandperle i øst

Sommermånedene er en flott tid å besøke Baltikum. Selv om du langt fra er garantert sol, er fellesferien den beste tiden å reise til for eksempel Latvia. Og her kan du også få en deilig smak av avslappende strandliv. Samtidig er området kjent for et ganske hyggelig prisnivå.

Jurmala er, ved siden av Riga, den største turisthovedstaden i Latvia. Stedet kan tilby en 33 kilometer lang badestrand, som beskrives som en av de flotteste i sitt slag i vår del av verden. Stranden er tildelt blått flagg, et internasjonalt kvalitetstempel som garanterer rent vann og en ryddig og miljøvennlig strand. Hele 11 strender i Latvia er merket med blått flagg.

Les også: Norske strender i verdensklasse

I tillegg til den deilige stranden, er byen også et godt sted å la seg roe ned med noen østeuropeiske spaopplevelser. Baltic Beach Hotel er et gedigent spahotell, der du kan både kan bo eller komme innom for en avslappende massasje. Hotellet står i skarp kontrast til byens mange slitte bygninger, og det smaker litt av danskebåtluksus av det hele. Prisene varierer naturlig nok etter hvor omfattende behandling du ønsker, og om du har lyst til å bo på hotellet. Mer informasjon finner du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer