Skiferie:

Dropper alpeferien

Nordmenn har funnet en helt annen løsning for årets skiferie.

BORTE BRA, MEN HJEMME BEST: Mange nordmenn har droppet den årlige skituren til alpene. De velger bort skisteder som Ischgl (bildet) og tar skituren i Norge i stedet. Foto: Odd Roar Lange
BORTE BRA, MEN HJEMME BEST: Mange nordmenn har droppet den årlige skituren til alpene. De velger bort skisteder som Ischgl (bildet) og tar skituren i Norge i stedet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kommende ukene er vanligvis høysesong for skiferie til Alpene for langrenns- og alpintglade nordmenn. Men slik blir det ikke i år.

– Det er fullstending tørke i salget av alpeferier i vinter, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise til DinSide.

Dropper Alpene

- Nordmenns interesse for å reise til Alpene i vinter er tydeligvis lik null, slik vi ser det hos oss. Og årsaken er forståelig. For nordmenn har alternativer tilgjengelig i eget land. Skianleggene som de vi finner i blant Geilo, Hemsedal, Hafjell, Trysil og Kvitfjell oppleves som gode alternativer for nordmenn som vil på skiferie i vinter, forklarer Berge.

Og han forteller at etterspørselen etter hytter og leiligheter ved norske skianlegg øker. Mens vanligvis populære alpedestinasjoner i Østerrike, Sveits, Italia og Frankrike velges bort.

På bar med corona

Mange har fortsatt ikke glemt at det populære skistedet Ischgl fikk en god del av skylda for at coronaviruset eksploderte i Europa i februar og mars 2020. Afterskibaren Bar Kitzloch ble omtalt som selve episenteret for coronasmitten i Europa, og i ettertid er det slått fast at 6170 skiturister fra 45 land skal ha blitt smittet etter vinterferie, skikjøring og afterski for to år siden .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer