Munnbind på fly:

Dropper munnbindkrav på charterreiser

Nå kan du kaste maska før flyreisen.

MASKEN AV: Ving fjerner munnbindkravet på sitt eget flyselskap. Foto: Johan Nilsson/TT /NTB
MASKEN AV: Ving fjerner munnbindkravet på sitt eget flyselskap. Foto: Johan Nilsson/TT /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For alle som har vært flytur de siste to årene, har det vært en vane å huske munnbind. Tidligere i år ble reglene løsnet opp innenlands og Skandinavia, men på reiser utenfor er munnbind fremdeles hovedregelen.

Droppes fra i dag

Den norske nykommeren Flyr var først ut med å gjøre munnbind frivillig. Dette skjedde fra og med 13. februar, men de ber folk om fremdeles ha det med og lett tilgjengelig.

– Enkelte land krever bruk av munnbind før landing. Ha derfor alltid med munnbind i håndbagasjen, skriver de på sine nettsider.

Nå melder også Ving at de dropper munnbind på sine flyginger med sitt eget flyselskap, Sunclass Airlines.

– Dette er noe våre gjester har etterspurt den siste tiden, og etter hvert som ting har normalisert seg i samfunnet generelt mener vi det er på tide å la dette gjelde på våre egne flyginger med Sunclass-maskinene også. Jeg tror gjestene gleder seg til å se hverandres smil og ansiktsuttrykk, og ikke minst å kunne snakke med hverandre uten munnbind, sier kabinsjef i Sunclass Airlines Carl-Henrik Pedersen i en pressemelding.

Dette gjelder altså fra 1. mars, på alle norske, svenske og danske flyginger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer