I en undersøkelse gjennomført av Respons analyse for forsikringsselskapet Fremtind viser at mange nordmenn har startet planleggingen av årets sommerferie.

Advarer etter dette
Dropper turen
44 prosent, tilsvarende 1,8 millioner nordmenn, oppgir at de planlegger å reise utenlands i sommerferien.
Samtidig viser undersøkelsen at nesten en million nordmenn dropper utenlandsferien i år.
- Reiselysten virker å være tilbake hos det norske folk, og vi opplever en økning av henvendelser. Men vi ser også at flere velger å bli hjemme av hensyn til økonomi, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind i en pressemelding.
I samme undersøkelse går det fram at 44 prosent oppgir at endringer i økonomien påvirker reiseplanene.
Advarer
2 prosent oppgir også at de dropper reiseforsikring.
- Selv om det kan være fristende å spare penger på reiseutgiftene, bør du aldri reise uten reiseforsikring. Blir du syk eller skadet, kan det få store økonomiske konsekvenser. Selv et ankelbrudd kan fort koste deg 100 000 kroner. Og snittet for et vanlig legebesøk er nå oppe i 5000 kroner, advarer Hofstad-Nielsen.

Taper stort
Dette med å droppe reiseforsikring, er noe alle forsikringsselskap har advart mot i det siste. Flere selskaper opplever at folk har satt reiseforsikringen på pause under koronapandeminen.
- I tillegg til pass bør også sjekk av at reiseforsikringen er i orden være obligatorisk, sa leder for reiseskade i Gjensidige, Hege Saltboden Karlsen i forrige uke.
- Vi er inne i en økonomisk tøff tid med høy inflasjon, dyr strøm og stigende renter. Derfor er det naturlig at man ser på hvor man kan gjøre innsparinger. Men nettopp i tøffe tider kan forsikringen være ekstra god å ha, så man kan ende opp med å spare seg til fant, uttalte kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring, Andreas Handeland på tampen av fjoråret.