Drukne sorgene på verdens beste barer

Krig, økonomisk stagnasjon, stigende arbeidsledighet og farlige sykdommer. Føler du for å drukne sorgene - her er verdens beste barer.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

"Making your way in the world today
Takes everything you've got;
Taking a break from all your worries
Sure would help a lot.
Wouldn't you like to get away?
...
Sometimes you want to go
Where everybody knows your name ..."

De innledende strofene av kjenningsmelodien til den berømte tv-serien Cheers fra en bar i Boston, gir de fleste tv-tittende med litt fartstid reale barvibber. Vi kan ikke love at alle vil kjenne deg, selv om du besøker en av verdens beste barer. Men muligheten for å drukne sorgene bør i alle fall være til stede.

Champagne på is - klar for tørste gjester. Foto: Karoline
Champagne på is - klar for tørste gjester. Foto: Karoline Vis mer

Skroll ned for mer.


Oslopuls kåret ved juletider Bar Robinet til årets bar i hovedstaden, og Dagbladet kaller den en barperle. Mye nytt på trendfronten har sikkert dukket opp allerede, men for den som vil jakte på trendlistenes tidligere rapporterte funn, kan innfinne seg i Mariboesgate 7, ved Rockefeller. Denne finner vi ikke igjen på listene til nettstedet Worlds Best Bars (lenker finner du her). Vestkantstedet Odeon derimot, er en av fem barer nevnt i listen.

World's best bars

Vil du ut av hovedstaden og ut av landet, kan du for eksempel forholde deg til tipsene på listen over World's best bars. Vi finner 17 barer i Amsterdam, 12 barer i Barcelona, seks i København, ni i Stockholm, drøye 100 i London og omkring halvparten så mange i New York- og alle får sine pass påskrevet på disse listene. Dessuten kan du finne kommentarer og tips om barer i fjerne byer som Mumbai (India), Christchurch (New Zealand), Fukuoka (Japan) og Caracas (Venezuela).

Favoritt

Hvilken by er din favoritt på bar-fronten? (Avsluttet)
London(20%) 37
New York(17%) 32
Amsterdam(14%) 26
København(13%) 25
Barcelona(13%) 25
Oslo(12%) 22
Stockholm(10%) 19
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi finner faktisk bartips til drøye 100 byer verden over her. I tillegg til barer, får du også litt kort informasjon om byen, og leservurderinger av de forskjellige barene.

 • Se aktuelle nettadresser
 • BARe saker fra DinSide

  Iskald bar der du drikker whisky in the rocks? Stockholm har verdens eneste isbar. Med helårsdrift.

 • Isbar i Stockholm
 • Amerikansk patriotisme kan enten frastøte eller friste i disse dager, alt etter politisk ståsted. Uansett standpunkt vil vi nok alltid vende tilbake til New York, og byens vannhull.

 • Historiske barer i New York
 • Sex on the beach? Vanskelig i London, tenker du kanskje? Så feil kan man ta. Enhver bartender med respekt for seg selv kan nemlig gi deg sex on the beach - helt uten rødmende stripping.

 • Finn ut mer om drinker, og hva du kan om dem
 • Andre fuktige reisetips:

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer