Du blir syk av ferie

Siste skudd for baugen for alle ferieforkjempere? Forskere har avslørt at noen faktisk blir syke av ferie.

Publisert
Sist oppdatert
Du blir syk av ferie

Feriesyk?

Tror du at du er rammet av feriesyke? (Avsluttet)
Nei, neppe(43%) 68
Ja, det tror jeg(32%) 51
Kanskje av og til(24%) 38
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En del av befolkningen synes å være rammet av en tilstand som nederlandske forskere kaller fritidssyke. Altså at du blir dårlig av å ha fri. Tre prosent av oss blir syke så fort vi får fri, sier forskerne ved Tilburg University. Symptomene varierer fra utmattelse, muskelplager og kvalme til influensa- og forkjølelseslignende symptomer. De fleste som lider av slike plager, har dem gjennom flere år, og setter dem i sammenheng med vansker med å slappe av når de tar fri fra jobb. Plagene kan ramme både i ferier og vanlige helger, skriver Forskning.no.

Stress å ha fri

De som rammes sier selv at de har problemer med overgang mellom fri og jobb, og at de gjerne oppfatter ferie som stressende. De som blir feriesyke har gjerne mye å gjøre på jobb, og er gjerne svært pliktoppfyllende. Mange syns generelt å ha problemer med å slappe av. Dette kan altså føre til at immunsystemet kollapser. Kanskje er det å bli syk, den eneste måten disse menneskene kan slappe av på?

 • Du kan lese mer her.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke - eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer