Brexit

Du bør ha reiseforsikring

Det europeiske helsetrygdkortet gir kun rett på helsehjelp i EØS-området.

BREXIT: Etter 47 år forlater Storbritannia den europeiske union. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
BREXIT: Etter 47 år forlater Storbritannia den europeiske union. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikring er et av punktene som vil berøre nordmenn når Storbritannia etter 47 år forlater EU. Tidligere har norske reisende til Storbritannia kunnet benytte seg av det europeiske helsetrygdkortet som gir rett til nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land, men denne muligheten forsvinner når Storbritannia nå forlater unionen, opplyser Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

– Når Storbritannia forlater EU forsvinner denne muligheten - med mindre ordningen skulle bli en del av en fremtidig avtale. Per nå er det ingen som kan si noe konkret rundt dette, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If, i en pressemelding.

Anbefaler reiseforsikring

Det europeiske helsetrygdkortet vil fortsatt være gjeldende i overgangsperioden som er til og med 31. desember 2020. Handeland sier at det likevel er ingen grunn til å droppe reiseforsikringen.

– Rådet fra norske myndigheter er at man har en privat reiseforsikring med tilstrekkelig helsedekning klar før avreise til Storbritannia, så lenge ikke en avtale er på plass. Skulle retten til nødvendig helsehjelp bortfalle, og man ikke er forsikret, risikerer man i verste fall å bli sittende med regningen for behandling selv. Slike summer kan komme opp i millionklassen, sier han i pressemeldingen og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer