Du bør notere ned hvor du har vært

Helsemyndighetene anbefaler folk å notere hvor de ferdes i tilfelle smittesporing. Du kan dessuten sjekke om det har vært smitte på din avgang ved lengre reiser.

SMITTE PÅ REISEN? Ved en eventuell smittesporing lønner det seg å ha notert ned hvor man har vært. Her fra Jernbanetorget i Oslo. Foto: NTB Scanpix
SMITTE PÅ REISEN? Ved en eventuell smittesporing lønner det seg å ha notert ned hvor man har vært. Her fra Jernbanetorget i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk rådes nå til å notere seg hvor de har ferdes i løpet av dagen for å kunne ha bedre oversikt dersom man skulle bli en del av en smittesporingsprossess, skriver NTB.

Dersom man tester positivt på covid-19, må man nemlig oppgi hvor man har vært og hvem man har vært sammen med de siste 48 timene.

– Da vil en notisblokk og en oversikt over hvor man har vært være til stor hjelp. Både for en selv når man skal huske på det, men ikke minst så vil det gå fortere for kommunene å kartlegge det i sitt smittesporingsarbeid, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til P4.

Reist med fly, tog, buss eller skip?

Har du vært på reise kan du også sjekke Folkehelseinstituttets lister over avganger med offentlig kommunikasjon hvor du kan ha blitt utsatt for smitte.

FHIs lister oppdateres jevnlig, og viser konkrete avganger der det har vært påvist smitte blant passasjerene ombord.

Eksempelvis gjelder dette skipet til Fjord Line fra Hirtshals til Langesund klokka 09 14. august, og SAS´flyvning fra København til Oslo klokka 13:45 den 15. august.

Har du vært ombord?

FHI skriver at passasjerer på reiser med plassreservasjon som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte blir kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter, og vil bli informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.