- Du er garantert pengene tilbake, dersom...

Har du billett med konkursrammede Sterling, bør du handle raskt.

- Du er garantert pengene tilbake, dersom...
Publisert
Sist oppdatert

Det var spekulasjoner i luften, og i dag tidlig var saken et faktum: Sterling er konkurs og har satt alle fly på bakken.

Som siste offer for finanskrisen, uttaler Sterling på sin hjemmeside at ingen som har kjøpt billetter med det tidligere lavprisselskapet på nett, vil få tilbake penger.

Les mer om konkursen og omstendighetene hvis du er på reise og rammet her...

Om du har kjøpt billetten på nett, er det imidlertid stor sjanse for at du har betalt med Visa eller kredittkort. Da er du sikret. Om du ikke har gjort det, må du ringe banken din nå!

Ring og spør om utbetalingen er gjennomført, eller om det går ann å stanse den. Underskrevne kjøpte personlig billetter med Sterling for to dager siden til København, og har i morgentimene jobbet med å begrense skaden på kontoen.

Det første jeg gjorde var å ringe min bank, ettersom jeg kjøpte billetten nylig. De opplyste at betalingen var bekreftet, men ikke bokført enda - og stoppet utbetalingen straks. Pengene er alt tilbake på konto.

Det kan likevel fortsatt komme en fordring på en kapital transaksjon fra Sterling, som tar penger fra kontoen min automatisk, opplyser banken. Om det er penger på kontoen. Er det ikke det, får de ikke hentet noe. Så jeg førte enkelt og greit pengene til en annen konto så lenge.

Vårt første og beste tips er å gjøre akkurat dette, om du har kjøpt billett relativt nylig. Men ikke vent til etter lunsj. Selv om alt er stanset fra Sterlings side, stenger de ikke innkontoen...

Er du Visakunde, er du imidlertid sikret uansett.

De som reklamerer får pengene sine tilbake

Daglig leder i Visa Norge Bankgruppe, Torstein Lind-Isaksen, kan fortelle at for alle kunder som har kjøpt biletter på nett med et kort fra dem, vil få pengene tilbake.

- Det har vært litt usikkerhet rundt forsikringen vi har i forhold til dette her i Visa Norge, og noen banker har gått ut ifra at man ikke skal få tilbakebetalt utlegget sitt ved konkurs i flyselskaper.

- Det er imidlertid ikke sant. De som kontakter banken sin og reklamerer, om reisen var betalt med kredittkort eller debittkort, skal ha pengene sine tilbake så sant det ikke finnes midler til dette i konkursboet, sier Lind-Isaksen til DinSide.

Sterling sier at ingen som har booket og betalt biletter på hjemmesiden deres, selv om konkursboet ikke er gjort opp enda, vil få tilbake penger fra dem. Betyr det at de som har kjøpt bilettene med Visa, er trygge?

- Ja, de som reklamerer vil få pengene sine tilbake, sier Lind-Isaksen.

Reiseforsikring gjelder ikke

Har du derimot kjøpt billetten gjennom et reisebyrå eller betalt kontant, dekkes ikke dette av din reiseforsikring.

Europeiske uttaler følgende på sine hjemmesider:

- I forbindelse med konkursen til Sterling Airways AS, har spørsmålet kommet opp om hvilke muligheter man har for økonomisk kompensasjon.

Reiseforsikringer i sin alminnelighet dekker ikke det økonomiske tap man måtte ha som følge av konkurser.

Har du seteplass på charterselskapsreise, er du dekket av reisegarantifondet gjennom Pakke-reise-loven. Mens charterturer altså har dekning er billetter kjøpt direkte av flyselskap uten automatisk finansiell beskyttelse, med mindre du har kjøpt biletten med visa kredit og debetkort eller annet kredittkort.

SAS, Norwegian og Star Tour har på visse vilkår tilbudt seg å fly passasjerer som har kjøpt billetter med Sterling forutsatt at det er ledig kapasitet. Se selskapenes hjemmesider for mer informasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer