Utenlandsreise og reiseforsikring

Du er ikke garantert helsehjelp

Hvis du velger å reise til utlandet i sommer, er det ikke sikkert at du får helsehjelp, skriver Forsikringsselskapet Fremtind.

HELSEHJELP: Det er ikke sikkert det lokale helsevesenet kan hjelpe deg hvis du blir syk på utenlandsreise. Foto: Rob Wilson / Shutterstock / NTB
HELSEHJELP: Det er ikke sikkert det lokale helsevesenet kan hjelpe deg hvis du blir syk på utenlandsreise. Foto: Rob Wilson / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du bestilt, eller planlegger å bestille reise til utlandet i sommer?

Fremtind mener at det ikke er noen garanti for at du får forsvarlig hjelp i røde land, om du trenger det.

Situasjonen i Europa er fortsatt usikker og gjør det risikabelt å reise ut av Norge, skriver de i en pressemelding.

Gjelder ikke i røde land

Skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB, Therese Nielsen forteller at Fremtinds reiseforsikring ikke gjelder i røde land.

- Vi har stor forståelse for de som har behov for å gjennomføre enkelte reiser, og vi dekker reiser til røde land når du må reise for eksempel på grunn av dødsfall og sykdom i nær familie eller skade på bolig i utlandet, sier hun og fortsetter.

- For næringskunder dekkes alle tjenestereiser når arbeidsgiver anser reisen som nødvendig å gjennomføre.

I tillegg til Europeiske reiseforsikring dekker også reiseforsikringen til Tryg og Storebrand reiser til røde land, men kun EU og EØS-land. Gjensidiges reiseforsikring dekker derimot reiser til alle land.

Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Aani Rysstad forteller til Dinside at Gjensidiges reiseforsikring har vært gyldig gjennom hele pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer