Flyr

Du får bare småpenger

Dette må du gjøre hvis Flyr går konkurs.

PÅ BAKKEN? Flyr vil leie ut både fly og personell for å komme seg velberget gjennom vinteren. Foto: Odd Roar Lange
PÅ BAKKEN? Flyr vil leie ut både fly og personell for å komme seg velberget gjennom vinteren. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske flyselskapet Flyr opplever sine mest dramatiske døgn siden det første flyet tok av fra Oslo Lufthavn for 16 måneder siden.

Nå er det klart at selskapet ikke klarte å få inn 430 millioner kroner i nye investorpenger, slik at selskapet kommer seg gjennom en tøff vinter.

Hvor mye penger som er på plass blir tidligst kjent onsdag morgen.

Spenningen er stor både på hovedkontoret i Oslo sentrum og hos alle de 450 ansatte.

Dette skjer

Også en rekke passasjerer som har ubrukte billetter hos Flyr, er spent på utfallet.

Størst problem ved en eventuell konkurs får de reisende som har reiset ut og som har en ubenyttet returbillett hjem til Norge.

Dersom Flyr ikke lykkes med pengeinnhentingen og rekonstrueringen av selskapet må de avgjøre om de skal sette alle fly på bakken med umiddelbar virkning, eller om de skal fortsette å fly til de har hentet alle passasjerer hjem.

Dersom alle Fly blir satt på bakken må passasjerene selv finne en alternativ reisevei hjem. For de fleste vil det være snakk om å kjøpe seg ny flybillett hos et annet selskap. Og siden det trolig er snakk om få dager til flyreisen skal gjennomføres vil det være billetter som er mye dyrere enn den opprinnelige Flyr-billetten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.