Taxfree på flyplassen:

Du får kjøpt mer enn kvoten på den ene taxfreebutikken - men ikke på den andre

Hvor kjøper du taxfreevarene? Visste du at du kan handle så mye du vil av taxfree-alkohol, -tobakk og andre taxfreevarer på den ene taxfreebutikken, mens du kun får handle kvoten på den andre?

NEI, DU FÅR IKKE BRUKE KVOTEAPPEN PÅ TAXFREEVARER: Du kan fortolle inn vin fra Spania, men ikke vin fra taxfree. Derfor får du heller ikke kjøpt mer enn kvoten på ankomst-taxfree. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NEI, DU FÅR IKKE BRUKE KVOTEAPPEN PÅ TAXFREEVARER: Du kan fortolle inn vin fra Spania, men ikke vin fra taxfree. Derfor får du heller ikke kjøpt mer enn kvoten på ankomst-taxfree. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert

Nylig åpnet en ny og mer en dobbelt så stor taxfreebutikk på Oslo Lufthavn Gardermoen - som du kan se i denne artikkelen på Dinside.

Men visste du at det er forskjellige regler for hvor mye du kan kjøpe på taxfree-butikken på avreise og ankomst? Og at reisedestinasjonen din har betydning for hvor mye du får kjøpe?

Det er også regler for hvor du må ha kjøpt varene som kan fortolles inn med Tollvesenets nye og enkle kvote-app:

Du får ikke lov til å fortolle inn varer fra taxfreebutikken.

Vi har tidligere skrevet om at du ikke får kjøpt peanøtter og chips på taxfreebutikken på flyplassen - og at bakgrunnen for det ligger i det norske avgiftssystemet.

Her trenger du ikke bry deg om den norske kvoten

Ifølge kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norge (TRN), får du ikke kjøpt mer enn kvoten på taxfreebutikken på ankomst - mens det ikke er de samme reglene på avreise-taxfree.

- Det står i bevillingen vår at vi ikke kan selge mer enn kvoten på taxfree ankomst, og grunnen til det ser ut til å være en gammel avtale mellom de nordiske landene om tollfri handel, forteller kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norge (TRN) til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer