Beskyttelse ved kjøp av pakkereise

Du får sterkere rettigheter på pakkereise

Du skal bli helt sikker på når reisen din er lovbeskyttet.

LOVBESKYTTET FERIEHYGGE: Ved kjøp av pakkereise har du loven på din side hvis noe uventet skulle skje før, under og etter reisen. Den oppdaterte pakkereiseloven vil gjøre rettighetene dine tydeligere. Foto: Antonio Guillem/Shutterstock/NTB scanpix.
LOVBESKYTTET FERIEHYGGE: Ved kjøp av pakkereise har du loven på din side hvis noe uventet skulle skje før, under og etter reisen. Den oppdaterte pakkereiseloven vil gjøre rettighetene dine tydeligere. Foto: Antonio Guillem/Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Skal du dra på pakkereise i år, må du følge med her: Du får nye rettigheter. Det kommer ny pakkereiselov til sommeren, som følge av et nytt og oppdatert pakkereisedirektiv fra EU.

Det betyr at norske forbrukere får bedre beskyttelse ved bestilling av pakkereiser de selv setter sammen, framfor å bestille fly og hotell hver for seg.

Nasjonale lover og forskrifter som gjennomfører direktivet, skal tre i kraft senest 1. juli 2018.

Flere får feriebeskyttelse

Pakkereisedirektivet vil oppdatere den allerede eksisterende pakkereiseloven. En pakkereise er sammensatt av flere elementer, oftest en flytur og hotellopphold, som markedsføres og selges til én samlet pris.

Det er ikke en pakkereise hvis du betaler for fly og hotell hver for seg.

Ved kjøp av en pakkereise, nyter du i dag vesentlig bedre beskyttelse enn dersom du setter sammen reisen selv.

- Da er nemlig reisearrangøren ansvarlig for hele reisen, og du risikerer for eksempel ikke å bli sittende igjen med et forhåndsbetalt hotell om flyet ikke går, sier Sverre McSeveny-Årli, direktør for reise utland i Virke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer