Du gjetter ikke hvor denne stranden er...

Panama er nok ukjent for de fleste nordmenn som reiser på ferie. Nå satses det stort på det vakre landet i Mellom-Amerika.

Publisert
Sist oppdatert

Panama er mest kjent for sin store grøft mellom to verdenshav. Et revolusjonerende byggverk som skulle forenkle verdenshandelen betraktelig da kanalen åpnet i 1914. Men landet rommer så mye mer enn den 80 kilometer lange ferdselsåren.

Som siste utpost før Sør-Amerika, ender det lange s-formede landet i Darién-deltaet i sør. Dette er et av verdens få uutforskede ville jungelområder. Det finnes ingen veier her, og den eneste måten å komme seg over land til det søramerikanske kontinentet og Colombia, er til fots.

Noe som er mulig for den eventyrlystne som vil utsette seg for faren det medgir å bevege seg mellom vill natur og colombianske kokainkartellers smugleruter.

Du trenger likevel ikke å gå så drastisk til verks for å få et adrenalinrush i Panama. Rafting i høylandet rundt Boquete, surfing og snorkling i idylliske Bocas del Toro, dykking i verdensklasse ved Isla de Coiba eller rekordknusende dyphavsfiske langs Stillehavskysten.

Landet serverer så mange eksepsjonelle turistattraksjoner at du lett kan slå i hjel en måned her uten snev av kjedsomhet.

Fra den åpenbare turen til Panama City, en av Amerikas mest fremadstormende storbyer og skueplass for den mektige kanalen, til de 365 paradisøyene i San Blas i Kariben. En øygruppe som er styrt av det autonome Kuna-folket og er fritt for veier og vestlig infrastruktur. Øyer som ofte rommer kun noen få kokosnøttpalmer, hvor alle trærne idylliske nok har individuelle eiere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer