Du gjetter ikke hvor denne stranden er...

Panama er nok ukjent for de fleste nordmenn som reiser på ferie. Nå satses det stort på det vakre landet i Mellom-Amerika.

Publisert
Sist oppdatert

Panama er mest kjent for sin store grøft mellom to verdenshav. Et revolusjonerende byggverk som skulle forenkle verdenshandelen betraktelig da kanalen åpnet i 1914. Men landet rommer så mye mer enn den 80 kilometer lange ferdselsåren.

Som siste utpost før Sør-Amerika, ender det lange s-formede landet i Darién-deltaet i sør. Dette er et av verdens få uutforskede ville jungelområder. Det finnes ingen veier her, og den eneste måten å komme seg over land til det søramerikanske kontinentet og Colombia, er til fots.

Noe som er mulig for den eventyrlystne som vil utsette seg for faren det medgir å bevege seg mellom vill natur og colombianske kokainkartellers smugleruter.

Du trenger likevel ikke å gå så drastisk til verks for å få et adrenalinrush i Panama. Rafting i høylandet rundt Boquete, surfing og snorkling i idylliske Bocas del Toro, dykking i verdensklasse ved Isla de Coiba eller rekordknusende dyphavsfiske langs Stillehavskysten.

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Landet serverer så mange eksepsjonelle turistattraksjoner at du lett kan slå i hjel en måned her uten snev av kjedsomhet.

Fra den åpenbare turen til Panama City, en av Amerikas mest fremadstormende storbyer og skueplass for den mektige kanalen, til de 365 paradisøyene i San Blas i Kariben. En øygruppe som er styrt av det autonome Kuna-folket og er fritt for veier og vestlig infrastruktur. Øyer som ofte rommer kun noen få kokosnøttpalmer, hvor alle trærne idylliske nok har individuelle eiere.

I nord grenser Panama til Costa Rica, og sammen er de mest fredlige reisemålene i Latin Amerika. Inntil 100 år siden var Panama del av Colombia, men etter frigjøringen og byggingen av kanalen, har landet hatt en strategisk plassering på verdenskartet.

Slik kommer du deg til Panama:

KLM flyr direkte fra Amsterdam til Panama City og tilbake hver dag utenom mandag og lørdag. Prisene fra Norge og tilbake varierer fra rundt 7000 kroner.

Legger du inn en mellomlanding til i New York, kan du finne billetter helt ned mot 5000 kroner tur/retur Norge.


Muligheten for hemmelige bankkonti har også gjort landet til et internasjonalt finanssentrum, mens den høye levestandarden har gjort landet til et stadig mer populært neste for profilerte amerikanske og europeiske asylsøkere.

Etter at den USA-vennlige presidenten Manuel Noriega måtte tre av, har Panama begynt å forandre seg. Nå markedsfører landet sine mange godbiter og vil satse stort på turisme - med gode grunner.

Dette er landet for deg som setter pris på ferske reisemål. Maten er god, prisene er mye rimeligere enn naboen Costa Rica og gjestfriheten stor. DinSide reiste ned og ble overrasket. Få en smak fra våre opplevelse i bildespesialen under. Utover høsten vil du kunne lese og oppleve mye mer fra Panama og Latin Amerika her hos Reise.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer