Bagasjemerking:

Du gjør det feil

Dette kan redde hele ferien din.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du reiser selvsagt ikke noe sted uten å merke kofferten eller bagen din med navnet ditt. Spesielt ikke dersom du sjekker inn bagasjen på en fly.

Men, vet du hvordan du skal gjøre det på den smarte måten?

Her skal du få sju tips som du skal bruke allerede på den neste reisen din.

Men aller først: Legg en lapp med navn, telefonnummer og adressen din inne i selve kofferten dersom du sender den som innsjekket bagasje. Bagasjetaggen og -lappen som festes utenpå kofferten kan bli revet av under transporten, og da kommer lappen inne i kofferten til å være til god hjelp hvis kofferten blir borte på ferden til reisemålet

7 gode tips

7) Dersom du har en koffert som er lett å forveksle (eksempel: svart vanlig koffert), så kan du gjerne bruke en rød sløyfe eller liknende rundt håndtaket, slik at verken du eller andre tar feil koffert med fra flyplassen.

6) Bruk bagasjelapper som ikke viser navnet og adressen din til uvedkommende. De kan raskt fotografere bagasjetaggen din og skaffe seg informasjon om at du er på reise. Og dermed er det fritt fram for innbruddstyver.

Ja, man kan finne adressen din ved hjelp av telefonnummeret ditt, men det krever uansett en ekstra innsats. Og det er noe innbruddstyver sjelden tar seg tid til.

5) Skriv bare navnet ditt, e-postadressen - og eventuelt telefonnummer på bagasjelappen - og dropp hjemmeadressen. Bruk eventuelt adressen til arbeidsplassen din.

Dersom bagasjen din kommer på avveie så er det større sjanse for at den dukker opp på stedet som du besøker enn hjemme hos deg etter reisen. Ifølge Los Angeles Times kommer 97 prosent av savnet bagasjen til rette i løpet av to døgn.

4) Flyselskapet bruker ikke navn og adresse fra navnelappen din, men strekkoden som er på bagasjelappen som du fikk på flyplassen. Husk også å ta vare på kvitteringsdelen, og å klistre de små bagasjetaggene direkte på kofferten eller bagen din.

3) Bruk papirbagasjelappen du får på flyplassen dersom du har glemt å merke kofferten din. Men, du bør satse på mer varige og gode bagasjelapper.

2) Ikke bruk bagasjetagg med flagg som angir nasjonaliteten din, og heller ikke en som gjør at du signaliserer at du oser av penger. Bruk nøytral bagasjetagg.

1) Ta bilde av kofferten din før du sjekker den inn, og ta også bilde av flyplassens bagasjetagg (strekkoden). Dette vil hjelpe deg dersom du skal etterlyse tapt bagasje ved flyplassen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer