Flybagasje:

Du gjør det feil

Ekspert advarer foran sommerferien.

HOLDER IKKE: Den gamle måten å merke kofferten på er ikke tilstrekkelig, mener bagasjeekspert hos Norwegian. Foto: Odd Roar Lange
HOLDER IKKE: Den gamle måten å merke kofferten på er ikke tilstrekkelig, mener bagasjeekspert hos Norwegian. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Du har hørt det før. At du skal merke kofferten din før flyreisen. Du har forhåpentligvis gjort det, men likevel er det stor risiko for at du har gjort det feil.

Hvert år forsvinner tusenvis av kofferter og bager i tida mellom de ble innsjekket og før de skulle ha ankommet reisemålet.

Nytt kaos

Fjoråret bør på en kaossommer uten like når det gjaldt forsvunnet og forsinket bagasje. Det skapte masse ekstraarbeid for flyselskapene og stor frustrasjon for de reisende.

Foran årets sommer har både de såkalte ground handling-selskapene og flyselskapene tatt flere grep for å hindre at historien gjentar seg. Men passasjerer frykter det verste.

Dette sviktet

- Etter to år med delvis nedstengning mistet både flyselskapene kompetanse og erfaring i forhold til reiser. Vi hadde mange uerfarne reisende, og sammen med streiker ble det store problemer, sier ansvarlig for kundekontakt i Norwegian, Vibeke Krogh Erikstad.

Resultatet var at bagasje ikke kom med, det var mangelfulle tapsrapporter som kom til flyselskapene og vi satt med mye bagasje som ikke var merket med navn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.