Ukraina-krigen

Du kan avlyse gratis

Dette er dine rettigheter hvis prisen på ferien stiger etter at du har bestilt.

BLIR DYRERE: Lunsjen på en italiensk restaurant, som her i Nice, kan blir langt dyrere enn tidligere. Foto: Odd Roar Lange
BLIR DYRERE: Lunsjen på en italiensk restaurant, som her i Nice, kan blir langt dyrere enn tidligere. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Drivstoffprisene fyker til værs og alt tyder på at sommerens feriereiser blir dyrere enn mange har planlagt. Ukrainakrigen kommer til å påvirke ferien din. Ikke minst når det kommer til regningen.

Selv forhåndsbetalte reiser kan stige i pris. Og du kan ende opp med en ekstraregning på flere tusen kroner.

Drømmen om en billig ferie kan ryke og i stedet ende opp som den dyreste noensinne.

Men du kan unnslippe regningen, og det er smart å kjenne til reglene. Derfor litt mer om dem litt senere.

Det er vanskelig å forutsi hva som kommer til å skje med flybillettprisene, men mye tyder på at de kommer til å stige i løpet av kort tid.

Dyrere å fly

Flyselskaper henter vanligvis inn mesteparten av en økning i drivstoffprisene via høyere priser på billettene. Men etterdønninger fra coronapandemien sammen med Russlands invasjon av Ukraina har gitt flybransjen nye utfordringer:

- Det er virkelig ingen presedens for hva som skjer akkurat nå, sa United Airlines finansdirektør, Gerry Laderman, på en konferanse i San Diego mandag.

- Tidligere har flyselskapet hentet inn 60 prosent av drivstoffprisene fra de reisende, men med rekken av kriser for flybransjen er det ikke mulig å forutsi om det vil være tilfelle denne gangen, fortsetter Lademann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer