Spania

Du kan bli sendt hjem

Feriefavoritten vil stramme inn lovene. Turistene som drikker for mye risikerer dermed å måtte pakke koffertene.

STRAMMER INN: Du kan bli sendt hjem for å være overberuset. Foto: Joan Llado / AP / NTB
STRAMMER INN: Du kan bli sendt hjem for å være overberuset. Foto: Joan Llado / AP / NTB Vis mer
Publisert

Spania planlegger å stramme inn lovene som regulerer turistatferden på de mest populære destinasjonene, ytterligere.

Det skriver den finske avisa Iltalehti.

Turister som bryter lovene kan dermed bli sendt hjem i framtida. Reglene gjelder for stedene som er kjent for festing, deriblant Ibiza og Magaluf.

Får innreiseforbud

Den mest problematiske gruppen av turister hittil har, ifølge Iltalehti, vært britene. Likevel vil reglene gjelde for alle turister.

I praksis betyr dette at turister som bryter reglene kan få innreiseforbud. I tillegg kan en bli pålagt å reise hjem tidligere enn planlagt - for egen regning.

Lokale myndigheter har allerede begrenset alkoholmengden som kan selges til turister. Men reglene har imidlertid blitt fulgt i varierende grad, skriver den finske avisa.

Forstyrrer lokale innbyggere

Turisme er den viktigste inntektskilden på de aktuelle områdene. Det er derfor ikke alle som er enige i at reglene bør strammes inn.

På den ene siden er fulle turister bra for økonomien, men på den andre siden forstyrrer de livene til lokale innbyggere i betydelig grad.

I 2020 ble alkoholsalget i butikkene stengt klokka 02.30. Det åpner ikke igjen før klokka 08, skriver Iltalehti.

I tillegg ble det ilagt bøter på opptil 6000 euro, eller omkring 70 600 kroner, samt utkastelse fra hotell dersom en klatret på hotellbalkonger eller hoppet og ut i svømmebassenger derfra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer