Trikset mange ikke kjenner om flyreiser:

Du kan blokkere

Slik får du bedre plass når du skal ut og fly.

VIL DU HA BEDRE PLASS: Sjekk om flyselskapet ditt tilbyr deg å betale litt ekstra for å beholde nabosetet ledig. Foto: Odd Roar Lange
VIL DU HA BEDRE PLASS: Sjekk om flyselskapet ditt tilbyr deg å betale litt ekstra for å beholde nabosetet ledig. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapene misliker å fly med tomme seter som de ikke får penger for. Flypassasjerer på sin side, ønsker gjerne mer plass og å slippe å ha ukjente medpassasjerer helt inntil seg.

Nå finnes det en løsning på «problemet». Du kan nemlig blokkere nabosetet for en liten avgift.

Bedre reise

Flere flyselskap tilbyr nemlig passasjerer å betale en liten avgift mot at nabosetet ikke blir solgt til andre. Dermed kan du bedre plass til deg selv og håndbagasjen.

Det vil si, du kan hos flere selskap ikke ha med mer håndbagasje selv om plassen er større. Og du kan ikke bruke den som ekstra barnesete eller oppbevaring av musikkinstrument eller liknende uten å betale ekstra for det. Det skal være ledig for nettopp litt mer privatliv og «luksus».

Det er stadig flere flyselskap som tilbyr de nye tjenestene til noen av sine passasjerer.

Skattefritt

SAS er blant disse selskapene, og for å bestille disse setene må man kontakte selskapet eller et reisebyrå for spesialbestilling.

Finnair krever også at du kontakter dem via telefon for å bestille den ekstra luksus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer