Du kan droppe dette

Slik kan du spare mye vekt og bagasje på ferien.

DROPPE DEN?: Nå kan du få klær levert rett på hotellet. Foto: Shutterstock/NTB

DROPPE DEN?: Nå kan du få klær levert rett på hotellet. Foto: Shutterstock/NTB

Vis mer
Publisert

Lei av å drasse med deg en tung koffert når du er på ferie? Nå testes det ut en ny løsning som gjør at du kan droppe den store kofferten når du skal ut på tur.

I Japan samarbeider Japan Airlines med en tjeneste kalt Any Wear, Anywhere, som lar deg leie klær på ferieturen din.

Ifølge selskapet bak kan det å redusere koffertvekta med rundt 10 kilo, reduserer karbonutslippene med 7,5 kilo på flyginger mellom Tokyo i Japan og New York i USA.

Dropp klærne, spar vekt

Tjenesten fungerer slik at når du har booket flyturen til Japan, kan du via appen til Any Wear Anywhere bestille leie av klær, som leveres på hotellet ditt ved ankomst.

Når du skal hjem igjen, pakker du sammen klærne og gjør det klar for opphenting og vask, som Any Wear Anywhere tar seg av.

Leieprisen avhenger av hva slags klær du ønsker å leie og hvor mange plagg, men for 3 overdeler og 2 bukser må du ut med rundt 300 kroner for ei uke.

Så gjenstår det å se om passasjerene omfavner testprosjektet og om det fører til redusert vekt og drivstoffbesparelse for flyselskapet.

Flere faktorer

Overfor CNN sier luftfartsanalytiker Gary Crichlow at Japan Airlines er avhengig av å se en betydelig nedgang i drivstofforbruket og at det må kunne knyttes til at de reisende eventuelt pakker mindre bagasje på grunn av dette prosjektet.

- Det spiller ingen rolle om vekta kommer fra passasjerer, kofferter, frakt, besetningen eller maten. Ettersom all ledig plass er verdifull, vil det alltid være et økonomisk incentiv to å erstatte redusert bagasje fra passasjerer med cargo flyselskapene kan tjene penger på, sier han til nyhetsmediet.

Han legger til at det nødvendigvis ikke er en dårlig ting, siden det åpner for effektiv bruk av tilgjengelig plass, men at det eventuelt kan gå imot det uttalte målet bak prosjektet, som er å kutte vekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer