Skatter og avgifter

Du kan få refusjon på ikke-refunderbare billetter

Derfor kan det lønne seg å avbestille billetten og kjøpe ny hvis du ikke gjennomfører flyreisen som planlagt. Men husk å søke om refusjonen du har rett på.

REFUNDERER NOE: Dersom du ikke benytter seg av din planlagte flyreise, har du rett til å få refundert offentlige skatter og flyplassavgifter, men du må be om refusjonen. Les hvordan i saken under. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
REFUNDERER NOE: Dersom du ikke benytter seg av din planlagte flyreise, har du rett til å få refundert offentlige skatter og flyplassavgifter, men du må be om refusjonen. Les hvordan i saken under. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du bestilt en flyreise du ikke kan gjennomføre som planlagt fordi den ikke passer allikevel, eller skulle du flyttet av- eller hjemreisen til et annet tidspunkt?

Kanskje lar du deg skremme fra å fly på grunn av corona-viruset, men så har ikke flyselskapet tilbud om gratis avbestilling til ditt reisemål, og reiseforsikringen kan heller ikke dekke noe av tapet hvis du avbestiller.

Mange flybilletter er fleksible, slik at du kan flytte dette uten å betale gebyr til flyselskapet, men disse fleksi-billettene betaler du gjerne litt mer for.

I andre tilfeller har du kanskje en ikke-refunderbar flybillett, og da er det lett å tenke at pengene er tapt om du avbestiller. Det stemmer bare delvis.

Sparte 150 kroner på å avbestille framfor å ombooke

Undertegnede fikk erfare dette i juleferien da hun ønsket å endre hjemreisedagen sin på en tur-retur-billett kjøpt med ungdomsrabatt.

Billetten én vei kostet i utgangspunktet 399 kroner, og hadde ombookingsgebyr på 350 kroner. Dermed hadde den kostet 749 kroner uten refusjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer