Forsikringen dekker ikke alle reiser:

Du kan tape tusenlapper

Dette er den ukjente forsikringsfella du bør vite om før du bestiller flybillett.

TABBE: Betaler du reisen med cashpoints, kan du stå ribbet igjen dersom turen avlyses. Reiseforsikringen redder deg ikke. Foto: Odd Roar Lange
TABBE: Betaler du reisen med cashpoints, kan du stå ribbet igjen dersom turen avlyses. Reiseforsikringen redder deg ikke. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at det er smart å ha reiseforsikringen på plass før de skal ut på reise.

Men ikke tro at reiseforsikringen dekker alle flybillett-utgifter dersom du blir syk før avreise. Det finnes nemlig ei «forsikringsfelle» som mange ikke kjenner til.

Dette fikk en uheldig Norwegian-passasjer merke, og nå sitter han igjen med et tap på 10 000 kroner.

Bonuspoeng til besvær

- Det startet med at vi kansellerte en tur til Nice sommeren 2020, som følge av covid-19. Den gang ble jeg overbevist om at eneste måten å få igjen pengene på, var å omgjøre billetten til cashpoints, i stedet for rene penger, noe som i ettertid viste seg å ikke stemme, sier den uheldige flypassasjeren, som ønsker å være anonym.

DinSide kjenner passasjerens identitet.

- Vi skulle gjennomføre en ny flyreise i romjula i fjor og hadde betalt 10 000 kroner av denne reisen med cashpoints fra den første avlyste turen, mens den siste delen ble betalt med egne penger, forteller han.

- Og siden jeg har reiseforsikring hos Storebrand, oppfattet jeg det som unødvendig å betale Norwegians kanselleringsforsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer