Forsikringen dekker ikke alle reiser:

Du kan tape tusenlapper

Dette er den ukjente forsikringsfella du bør vite om før du bestiller flybillett.

TABBE: Betaler du reisen med cashpoints, kan du stå ribbet igjen dersom turen avlyses. Reiseforsikringen redder deg ikke. Foto: Odd Roar Lange
TABBE: Betaler du reisen med cashpoints, kan du stå ribbet igjen dersom turen avlyses. Reiseforsikringen redder deg ikke. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at det er smart å ha reiseforsikringen på plass før de skal ut på reise.

Men ikke tro at reiseforsikringen dekker alle flybillett-utgifter dersom du blir syk før avreise. Det finnes nemlig ei «forsikringsfelle» som mange ikke kjenner til.

Dette fikk en uheldig Norwegian-passasjer merke, og nå sitter han igjen med et tap på 10 000 kroner.

Bonuspoeng til besvær

- Det startet med at vi kansellerte en tur til Nice sommeren 2020, som følge av covid-19. Den gang ble jeg overbevist om at eneste måten å få igjen pengene på, var å omgjøre billetten til cashpoints, i stedet for rene penger, noe som i ettertid viste seg å ikke stemme, sier den uheldige flypassasjeren, som ønsker å være anonym.

DinSide kjenner passasjerens identitet.

- Vi skulle gjennomføre en ny flyreise i romjula i fjor og hadde betalt 10 000 kroner av denne reisen med cashpoints fra den første avlyste turen, mens den siste delen ble betalt med egne penger, forteller han.

- Og siden jeg har reiseforsikring hos Storebrand, oppfattet jeg det som unødvendig å betale Norwegians kanselleringsforsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.