Du kommer til å trenge kontanter

– Men ikke ta med kontanter for hele Hellas-ferien din.

TA UT KONTANTER TIL HELLAS-TUREN: Det er stor usikkerhet i Hellas når det gjelder minibanker, derfor bør du har litt kontanter på lur. Men ikke overdriv. Foto: Colourbox.com
TA UT KONTANTER TIL HELLAS-TUREN: Det er stor usikkerhet i Hellas når det gjelder minibanker, derfor bør du har litt kontanter på lur. Men ikke overdriv. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Våre reiseledere sjekker minibankene to ganger daglig for å rapportere hjem om at alt fungerer, forteller Helen Begby, informasjonssjefen i Apollo, til DinSide.

For en stund siden skrev norske medier om at minibankene ikke fungerte i Hellas, men det avkrefter Begby.

– Det er jo dager at minibanken ikke fungerer i Norge også. Det er ingen indikasjon på at minibankene går tom på de greske øyer, påpeker hun.

Siden Hellas er et land med tradisjon for kontant betaling, gjør du lurt i å ha med litt ekstra euro i lommeboken. Men husk - tar du ut pengene på flyplassen før du reiser, må du betale et vekslingsgebyr, i tillegg til at du får dårligere kurs enn i landet du skal reise til.

Les også: Du bør ta med euro i kontanter

Vær streetsmart

Helen Begby er informasjonssjef i Apollo.  Foto: Silje Ulveseth
Helen Begby er informasjonssjef i Apollo. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


– Ikke ta med kontanter for hele ferien din, advarer Begby.

Har du på deg penger for hele ferien, stiller du svært dårlig dersom noe skulle skje.

– Det handler om å spre risikoen og ta forholdsregler. Ikke ta med deg alle kredittkortene dine når du går ut, men la en del ligge igjen på hotellet i en safe. Ikke ha på deg alle verdisaker på et sted, slik at du står på bar bakke om noe skulle skje, har Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, tidligere uttalt til DinSide.

– Det normale reiserådet er jo å bruke betalingskort og ha minst mulig kontanter på seg, slik at en er mindre utsatt for tyveri. Men det er nok lurt å ha med noe ekstra kontanter i forhold til det som er vanlig dersom en skal til Hellas. Bruk betalingskortet så ofte du kan. Selv om minibankene eventuelt skulle gå tomme, så vil du normalt kunne bruke kredittkort ved betaling på restauranter, hoteller og butikker, sier Leif Osland, kommunikasjonsdirektør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), til DinSide.

Les også: Dette er Europas billigste ferieland

Hvorfor tar de ikke kort lenger?

Informasjonssjefen i Apollo forteller at det er mange faste Hellas-turister som reagerer på at steder hvor de pleide å betale med kredittkort før har sluttet med dette. Men det er ingen grunn til å frykte at det er noe galt av den grunn.

– Mange steder er familiedrevet og det er dyrt å ta kredittkort. Slik har det også vært før, sier Begby.

Hun ber folk huske at det som ikke fungerte i Hellas før, fungerer heller ikke nå. Og viser til et eksempel:

– Offentlige sykehus i Hellas er ikke bra nå og de har heller ikke vært bra før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer