Du må betale mer for bussen

To-prissystem innføres i Akershus, og gjør det 16 kroner dyrere å kjøpe billett ombord.

Du må betale mer for bussen
Publisert
Sist oppdatert

I oktober 2011 innføres det nye pris- og sonesystemet for Oslo og Akershus, og dermed blir det dyrere å kjøpe billett i siste liten - også for de som går på bussen i Akershus

Dyrere å kjøpe billett ombord

På Ruters siste styremøte i mai ble det nemlig bestemt at Akershus skal få samme topris-system på enkeltbilletter som i Oslo.

I Oslo fungerer topris-systemet slik at enkeltbilletter koster mer ved kjøp ombord på busser og trikker, enn ved forhåndskjøp av billetten på for eksempel automat eller hos Narvesen.

- To-prissystemet innføres i hele Oslo- og Akershus fra oktober i år. Men grunnet mangel på kommisærer til å selge billettene, vil alle unntatt den nye sone 1 bli fritatt fra systemet. Dermed trer det ikke i kraft for fullt før i løpet av 2012, når tilgjengeligheten på billetter er bedre, sier Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter, som oppfordrer potensielle kommisærer til å melde seg. Den opprinnelige sonen for Oslo by, utvides til å inkludere Lysaker, Fornebu og Lørenskog. Dette betyr blant annet at hele T-banens nett blir innlemmet i sone 1 med det nye sonesystemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer