Bagasjetips:

Du må ikke gjøre det

Derfor kan dette bli feriens dyreste tabbe.

IKKE STOL PÅ DETTE: Ikke ta sjansen på at det holder å pakke inn vinflasken i klær du har med på reisen. Foto: Odd Roar Lange
IKKE STOL PÅ DETTE: Ikke ta sjansen på at det holder å pakke inn vinflasken i klær du har med på reisen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Det kan være fristende, men det kan også bli svært kostbart.

Vi snakker om å legge vinflaske fra for eksempel taxfree-butikken i kofferten som du skal sjekke inn før flyreisen.

Mange tror at det holder å rulle den inn i en genser eller lignende. Dét gjør det ikke.

Bruk heller tipset som DinSide kommer tilbake til senere i artikkelen.

Dette er reglene

Dersom du ikke får med deg flasker med alkoholholdig innhold gjennom sikkerhetskontrollen, kan du enten gi de fra deg og få dem destruert, eller sjekke de inn i innsjekket bagasje, skriver Luftfartstilsynet på sin side.

Dersom du velger alternativ to, må du være oppmerksom på at du kan få regning i posten fra forsikringsselskapet dersom flaskene knuses under reisen og ødelegger bagasjen til andre reisende, forteller Luftfartstilsynet.

Og erstatning for flasken og eget koffertinnhold kan du også se langt etter.

Tenk deg om

- Dette er et kjent problem som mange vil kjenne seg igjen i. Spesielt aktuelt er det for mange som handler taxfree i utlandet eller på vei hjem. Ofte er dette det eneste alternativet for å få større enheter med seg gjennom tollen siden det ellers er begrensinger på hva en kan ta fysisk med seg inn på flyet, sier kommunikasjonssjef Arve Voll i Gjensidige til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.