Du milde kineser, for noen bygg!

Det er byggeboom i Beijing i anledning sommer-OL i år. Fra sportsarenaer til TV-senter, flyplass og turistattraksjoner: Her er noen av mega-byggene.

Publisert
Sist oppdatert

I dag, 29. februar, åpner den nye flyplassterminalen i Beijing. Da blir dette verdens største bygg, med et areale på 1,3 millioner kvadratmeter. Men dette er langt fra det eneste nybygget i den kinesiske hovedstaden dette året.

I anledning OL bygges det 12 nye sportsarenaer, og i tillegg andre bygninger for å ivareta kommunikasjoner og turisme i kjølvannet av sportslekene.

Den olympiske ild tennes i Beijing 8. august, og markerer innledningen på 17 dager med olympiske leker, som altså løper til 24. august. Paralympics følger med konkurranser fra 6. til 17. september.

I løpet av OL skal 10.708 utøvere konkurrere i 302 konkurranser i 28 grener. Lekene skal avholdes på 31 arenaer i Beijing og seks arenaer utanfor byen.

Her kan du se noen av de utrolige byggeprosjektene som etter planen skal stå ferdig til de olympiske lekene starter.

Du kan se flere av de nye sportsstadionene på den offisielle nettsiden for Beijing-OL: en.beijing2008.cn

BILDESPESIAL: Byggeboom i Beijing

Beijing Terminal

Det trengs en flyplass av en viss størrelse for å ta imot alle utøverne og tilskuerne som er ventet til Beijing under de olympiske leker. Den nye Beijing-terminalen vil bli det største bygget i verden når det åpner dørene 29. februar, med et areale på 1,3 millioner kvadratmeter. Flyplassen er større enn det samlede gulvareale på Heathrows terminal 1,2,3,4 og den nye terminal 5. Beijing-flyplassen er bygget for å skulle betjene 50 millioner passasjerer per år i 2020. Bærekraft og maksimal utnytting av naturlig lys har vært viktig for arkitektene. Anttatt byggekostnad er rundt 10,5 milliarder norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer