Du skal ikke sove bort natta

BARCELONA: - Vival on the rocks til min mann og en mojito til meg. Natta fordrer riktige resepter.

Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk
Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toma bacalao sala’o, spis bacalao, stek den, kok den, nyt den. Det er hett her, baby!

I cubansk musikk vet man å hente frem de store superlativer for de små ting. Slik er det også på den cubanske musikkbaren, Sabor Cubano (Smak av Cuba, red. anm.) i den smale Gràcia-gaten. Den er på et størrelse med et pikeværelse. Det betyr ikke at det sent lørdag kveld ikke er plass til 300 karibiere, høye på musikk og rom, og ti forbausede europeere.

- Guau! hoier min bedre halvdel. – Den som ikke har vært her, har ikke vært i Barcelona.

Dresscoden for kvinner fordrer topper av typen lommetørklær festet på overkroppen med stropper og skjørter à makslengde 10-15 centimeter.

Skjørt eller belter? Illustrasjonsfoto
Skjørt eller belter? Illustrasjonsfoto Vis mer


- Det minner kanskje litt om belter, konstaterer min smørblide bedre halvdel og ser på hvordan alt kjøttet truer med å velte ut av blusene.

- Ja, kjære, de glemte nok å ta på skjørtet, sier jeg.

… Menea su cuerpo de alla pa' aca, como le gusta que le vean - hun gynger kroppen frem og tilbake, som hun liker at man ser på henne…

Antrekk til tross: Jentene svarer nokså lite katolsk på guttas ublyge henvendelser med å riste på bryster og generøse karibiske hekker. De vibrerer. Ned i knestående. Opp igjen. Forfra og bakfra. Gutta vrikker, rister, spinner: Rundt drinkene, rundt i sin egen akse, og rundt jentene. Og de klarer ikke å stoppe.

- Takk til gudene for at jeg er fra Cuba, roper diskjockey og bartender Ángelito, som ikke akkurat er noen engel, over mikken før han tar seg inn og synger med den cubanske slageren: – Eres liiiinda, synger han til et en landskvinne. – Du er så vaaaakker.

… Que viva la raza latina, esta genta sabrosa, leve den latinske rasen, dette deilige folket…

- Vi latinere danser det vi føler i øyeblikket, doserer min halve appelsin. Og vi snakker om en subtropisk appelsin. - Gått på danseskole? Vi? Glem det! Danser vi med en pen jente blir vi inspirerte og danser bra.

Han demonstrer med en crossover mellom Michael Jackson, Shakira og karneval i Santiago, og legger til:

- Er hun både pen og sympatisk, rører vi ved himmelen med dansen, sier han og forgaper seg i et kanelfarget karibisk bombenedslag hvis hofter rullerer rundt en barkrakk..

Han tar seg inn, og løper for å varte opp sin så absolutt mye bedre halvdel med en drink. Men Ángelito er midt i en dansefolklore fra Cienfuego eller der omkring, og kan ikke tilby gjestene annet enn noen gudelig inspirerte trinn mellom miksebordet og bardisken. Min burde-vært-bedre halvdel nyter ventetiden mellom to miniskjørter, et i gull-lame, og et med knytebånd på sidene. Jeg kommanderer min halve appelsin tilbake til plassen.

- Ángelito, en mojito til meg og noe til kjøle ned latinoen med; vival on the rocks, kanskje?!?

- Amorcito, du er veldig streng, sier den subtropiske.

Parene har stri tørner med å holde medbragte partnere i ører, i skjortekrager eller håndvesker. Med musikken og nye runder mojtos, glemmer man helt å holde hverandre i ørene, og man danser der man er, ved baren, i døren, på toalettene.

…Pa’ fuera, pa’ la calle, no hay cama pa' tanta gente – ut, ut på gaten med dere, her er ikke sengeplass for så mye folk…

Klokken halv fire på morgenen vakler man ut med skostropper som dingler løst rundt leggene, vått tøy og fjollete smil.

- Den som ikke har vært på Sabor Cubano har ikke levd, sukker min bedre halvpart. - Men det var fælt som du flørta a…

(Sabor Cubano, Carrer Francisco Giner 32, tlf.: + 34 – 93 217 3541, åpent hver dag, unntatt mandag.)

På skrå ut i verden:
Amor, utroskap og mat
Nordmenn - verdens minst høflige folk?
Rettferdig byttehandel
Mordere, pederaster og lommetjuver
Du får som fortjent
Kunsten å nedlegge damer
Farlig fet middelhavsmat
Byen der jakkene gråter
Caviar, baby

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer