Du slipper å bekymre deg for maneter i sommer

... i hvert fall på de spanske øyer, som lenge har vært plaget av brennmaneter. Nå skal de bort.

Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. juni har lokale fiskere på Ibiza og andre spanske øyer i Balearene i Middelhavet blitt organisert av myndighetene til å fange brennmaneter.

Fiskebåtene vil patruljere farevannet på utsiden av øyene og danne et sikkerhetsnett som skal fange opp horder av maneter på vei mot land. Det vil bli brukt satellittbilder og spesialdesignede garn for å lokalisere og fange de store stimene med maneter av typen Pelagia noctiluca, melder The Guardian.

40 båter, inkludert 16 på Ibiza, er i gang med jakten. Fiskerne får 600 euro, cirka 4.800 kroner, per båt per dag, i tilegg til en kilospris på manetene som blir gjort om til proteinrikt gjødsel.

Manetene kan ikke bli fanget ute på det åpne havet, hvor de ligger for langt under overflaten og andre skapninger og fisk ville blitt fanget i garnene. Båtene må vente til stimene er noen hundre meter fra land og i overflaten.

Ikke en økt risiko

De lokale myndigheten stresser at tiltaket ikke er en respons på en større fare for maneter i år, og så langt har ikke satellittene oppdaget noe utenom det vanlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer